ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα BBQ
Οι μπριζόλες είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογές για μπάρμπεκιου. Για να γίνουν ακόμη πιο τρυφερές και γευστικές, ζητούν καλό μαρινάρισμα και μια πλούσια σάλτσα BBQ για να τις συνοδεύσει στο πιάτο.
Υλικά
- 8 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο, από λαιμό
Για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα BBQ
- ½ φλιτζάνι κέτσαπ
- 3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζετε τις μπριζόλες γυρίζοντάς τις να αλειφτούν καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Ψήνετε τις μπριζόλες στη σχάρα για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τις στα μισά του χρόνου για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Ενώνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα BBQ σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σάλτσα μαζί με τις ψημένες μπριζόλες.
Πηγή: olivemagazine
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ1 ημέρα πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Xρυσός και στο Πανελλήνιο Πάλης ο Ρεθυμνιώτης Νίκος Καραβάνος
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: «Καμπανάκι» από πνευμονολόγους – Οι κίνδυνοι και τι πρέπει να προσέξουμε