Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Ζωοκλέφτες στην Κρήτη έκαναν τόσα χιλιόμετρα περπάτημα κι έπεσαν πάνω σε.. περιπολία του ΤΑΕ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί η πανσέληνος του «ροζ φεγγαριού» να είναι την ερχόμενη εβδομάδα, όμως και η ημισέληνος τη νύχτα της Τετάρτης φώτιζε επαρκώς τη διαδρομή ζωοκλεφτών που περπατητοί οδήγησαν, για πολλά χιλιόμετρα, 130 ζώα από τη Φανερωμένη της Παχειάς Άμμου σε περιοχή ανάμεσα στην Πρίνα και στον Κρούστα, στο Πάνω Μεραμπέλλο.

Λίγο ήθελαν ακόμα να τρίψουν τα χέρια τους από χαρά, όμως η αποστολή «ναυάγησε» στο παρά πέντε εξαιτίας της περιπολίας του ΤΑΕ Λασιθίου που βρέθηκε, δυστυχώς για τους δράστες, στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή.

Οι ζωοκλέφτες πήγαν στην πηγή και νερό δεν ήπιαν. Τους έμεινε μόνο η κούραση και τα …νεύρα. Στη θέα του υπηρεσιακού τζιπ αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα ζώα και να διαφύγουν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου σαν άλλοι Φαντομάδες ξεπρόβαλλαν εκεί που δεν τους περίμεναν και τους χάλασαν τα σχέδια. Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι αρχικώς το πλήρωμα του ΤΑΕ εντόπισε μέρος των κλεμμένων ζώων, τα οποία προπορεύονταν των υπολοίπων. Ήταν …φως φανάρι τι συνέβαινε και ας ήταν σκοτάδι.

ζωοκλοπή

Από τα ενώτια έφθασαν στην ταυτότητα του ιδιοκτήτη, ο οποίος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Για την ακρίβεια εκείνος κοιμόταν και η τύχη του δούλευε. Από τους αστυνομικούς πληροφορήθηκε ότι είχαν κλέψει τα ζώα του, από το ποιμνιοστάσιο του, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης.

Οι ζωοκλέφτες κατάφεραν να τα λαλήσουν μέσα από διαδρομές και μονοπάτια που λίγοι ξέρουν, κάτι που υποδηλώνει ότι οι δράστες είναι ντόπιοι ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και κατά συνέπεια γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού τους. Ο τρόπος δράσης τους καταδεικνύει επίσης ότι είναι του …επαγγέλματος.

Όσο προχωράμε προς το Πάσχα, τόσο εντείνονται οι περιπολίες της υπηρεσίας σε περιοχές-SOS για ζωοκλοπές. Οροπέδιο Λασιθίου, Κρούστας-Πρίνα, Πάνω Μεραμπέλλο είναι περιοχές με κόκκινη πινέζα στο χάρτη της ζωοκλοπής. Στόχος του ειδικού σχεδιασμού είναι ο αιφνιδιασμός αλλά και η αποτροπή. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε μεγαλύτερη κινητικότητα καθώς διαχρονικά στην Κρήτη την περίοδο αυτή καταγράφονται αυξημένα περιστατικά ζωοκλοπών, μικρότερου ή μεγαλύτερου αριθμού ζώων.

Και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, στα τέλη Μαρτίου, αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου είχαν προβεί σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη, στην περιοχή της Πρίνας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ