Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιατί το Ρέθυμνο παραμένει στάσιμο τα τελευταία χρόνια;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ρέθυμνο τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει άλματα. Προφανώς και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Απέκτησε ένα εξαιρετικό παραλιακό μέτωπο, έγιναν μεγάλα έργα και τέλειωσαν πολλά προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτό με το σκάσιμο των αγωγών λυμάτων.

Η παλιά πόλη (με τις επενδύσεις βέβαια και των κατοίκων) απέκτησε άλλο πρόσωπο και συνολικά είδαμε πολλές αλλαγές. Αποκτήσαμε πολλές πλατείες (κάποιες έχουν μείνει στη μέση για άγνωστο λόγο δημιουργώντας ερωτήματα), αλλά χάσαμε και δεκάδες θέσεις πάρκινγκ. Σε αυτό θα επανέλθουμε.

Τα τελευταία όμως χρόνια παρέμεινε στάσιμο. Γυρίζεις όλο το Ρέθυμνο και δε βλέπεις μία μεγάλη αλλαγή. Θα υποστηρίζαμε πως το Ρέθυμνο πάσχει από επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας.

Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη ο τουρισμός και όλοι επενδύουν σε αυτόν τον κλάδο. Όχι όμως και ο δήμος.

Το Daynight.gr επειδή καταγράφει τις εξελίξεις με αντικειμενική ματιά και πονάει το Ρέθυμνο παρουσιάζει την πραγματικότητα και τα σημεία που πιστεύει ότι πάσχει η πόλη μας και μπορεί να βελτιωθούν.

  • Δρόμοι δεν υπάρχουν και οι παλιοί είναι σε άθλια κατάσταση (ακόμα και τώρα που είναι προεκλογική περίοδος και όλοι οι δήμοι ασφαλτοστρώνουν, η αρμόδια υπηρεσία μάλλον έχει άλλες δουλειές).
  • Καλά μη σχολιάσουμε πόσο χρόνο χρειάζεται ο δήμος και η αρμόδια υπηρεσία για να φτιάξει 200 μέτρα δρόμο μέσα στο κέντρο. Πιθανότατα να γραφτεί στο ρεκόρ γκίνες ο χρόνος που χρειάζεται να φτιαχτεί ένα τετραγωνικό μέτρο.
  • Θέσεις πάρκινγκ δεν έχουν δημιουργηθεί (αντιθέτως χάθηκαν δεκάδες), πεζοδρόμια έχουν μείνει στη μέση, η καθαριότητα πάσχει με του κάδους να ζέχνουν από μακριά , το νερό χύνεται στους δρόμους λόγω εκατοντάδων ζημιών, αλλά μας κάνουν παρατηρήσεις γιατί ποτίζουμε τα λουλούδια και τόσα άλλα που αδυνατεί κάποιος να απαριθμήσει.

Βγήκαμε λοιπόν μία βόλτα και είδαμε τα παρακάτω:

Πεζοδρόμια άφτιαχτα και επικίνδυνα στο κέντρο του Ρεθύμνου. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;

Καρέκλες και τραπέζια καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο, ενώ πριν μήνες ο δήμαρχος υποστήριζε ότι αυτά θα λυθούν; Τι συνέβη και δε λύθηκαν;

Απουσία θέσεων στάθμευσης. Φτιάξαμε τεράστιες πλατείες και ενώ μπορούσαμε να κάνουμε υπόγεια πάρκινγκ προτιμήσαμε να μην ξοδευτούμε.

Δρόμοι γεμάτοι χόρτα, άκοπα κλαδιά, σκουπίδια.

Ζήσαμε μία ενεργειακή κρίση και αλλάξαμε 100 λάμπες. Τι άλλο έκανε ο δήμος για να προστατευτεί το Ρέθυμνο από παρόμοια κρίση;

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ