Βρειτε μας στα Social Media

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – Ποιοι κινδυνεύουν με αύξηση

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκίνητα τέλη κυκλοφορίας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

H απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να συστήσει επιτροπή η οποία θα κάνει τις προτάσεις για τον τρόπο καθορισμού των τελών κυκλοφορίας, φέρνει αλλαγές και ενδεχόμενες αυξήσεις στα παλιά αυτοκίνητα.

Έργο της επιτροπής θα είναι να κάνει τις προτάσεις της λαμβάνοντας υπόψη τα νέα οικονομικά, τεχνολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα στον τομέα της αυτοκίνησης, ενώ θα επεξεργαστεί και τα σενάρια κοστολόγησης.

Το πρώτο σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, ωστόσο το νέο σύστημα πιθανότατα θα εφαρμοστεί στο τέλος της χρονιάς, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2025.

Το σενάριο αύξησης

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ΙΧ στην Ελλάδα πλήρωναν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος για τα παλαιά αυτοκίνητα ή τις εκπομπές ρύπων του οχήματος, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο θέλει να έρχονται αυξήσεις στα παλιά ΙΧ.

Αντίθετα, ενδέχεται να εφαρμοστεί πλήρης ή μερική απαλλαγή για τα ηλεκτρικά οχήματα και τα υβριδικά που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα τα καινούργια υβριδικά με ταξινόμηση μετά την 1-1-2021, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, εφόσον εκπέμπουν λιγότερα από 122 gr/Km.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανοιχτό είναι το σενάριο για την παροχή κινήτρων μέσω της διαδικασίας της απόσυρσης προκειμένου να σταματήσουν να κυκλοφορούν από τους δρόμους αυτοκίνητα 20 ετών και άνω, εφόσον υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ