Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι «καταραμένοι» φοίνικες της Παραλιακής στο Ηράκλειο…

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου είχαμε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο με έναν 17χρονο να νοσηλεύεται διασωληνωμένος, την ίδια στιγμή που η πόλη εδώ και λίγες μέρες θρηνεί το χαμό του 28χρονου Γιώργου Ρομπογιαννάκη, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στην παραλιακή λεωφόρο.

Με τα παραπάνω ως αφορμή, ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης, προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία στηλιτεύει την ύπαρξη φοινίκων στην παραλιακή Ηρακλείου, πάνω στους οποίους, όπως αναφέρει, έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από εκτροπή 8 άτομα.

Η ανάρτηση του κ. Λιονάκη:

«Το Ηράκλειο κηδεύει σε λίγο ,συλλυπητήρια στην οικογένεια, το δεύτερο παλικάρι της σε μια βδομαδα, και ένας ακόμη δεκαεπτάχρονος νοσηλεύεται σήμερα διασωληνωμένος εξαιτίας σύγκρουσης με μηχανή.

Θα ‘θελα να παρατηρήσω δύο τρια πράγματα. Αρχικά όταν μιλάμε για κράνος θα ‘θελα να ξέρετε ότι η δοκιμή τους γίνεται με ταχύτητα 38 km/h.Αντιλαμβάνεστε ότι,από μόνο του το κράνος δε σώζει.

Η κατάσταση των μηχανών μετά τις συγκρούσεις,επιβεβαιώνει ότι προφανέστατα δεν τηρούνταν το όριο ταχύτητας.Υπάρχει αγαθή τύχη που στις εκτροπές αυτές δεν είχαμε συμμετοχή και άλλων οχημάτων ή πεζών,οπότε τα αποτελέσματα θα ήταν τραγικότερα.

Και τελειώνω με το θέμα της παραλιακής και τον φοινίκων της.Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για ζητήματα αισθητικής,ούτε για το αν θα έπρεπε να έχουν φυτευθεί. Δεν είμαι ειδικός. Αυτό όμως που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι οκτώ νέοι άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας εκτροπών πάνω σε φοίνικες.Και που θα πρέπει άμεσα να κάνουμε δυο τρια πράγματα βασικά για αυτή την παραλιακή.Να δούμε το οδόστρωμα ,την ποιότητα και την αντιολισθηρότητα μια που στο ίδιο σημείο έχουμε τα ποο πολλά συμβάντα. Από τη μια να επιτηρείσουμε τα όρια ταχύτητας με τεχνικά μέσα γιατί δεν μπορεί σ’ αυτό το δρόμο να αναπτύσσονται απίστευτες ταχύτητες.

Υπάρχουν, όπως μου είπε ο καλός φίλος ο Konstantinos Panaretos ότι υπάρχουν στηθαία ασφάλειας,τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν ακόμα και στην αισθητική που θέλουμε για το περιβάλλον.Και ύστερα τα δέντρα γενικότερα βρίσκονται στην τρίτη κατηγορία επικίνδυνων στοιχείων που μπορεί να δημιουργήσουν οδική ανασφάλεια. Τώρα λοιπόν , άμεσα ,να μελετηθεί η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σ’ αυτή την νησίδα που έχει τους φοίνικες σε όλο το μήκος. Στηθαίο ασφαλείας το οποίο θα παρέχει αναχαίτιση και σε αυτοκίνητα και σε μηχανές,χωρίς να τραυματίζονται οι αναβάτες που θα πέσουν πάνω.Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μένουμε απαθείς σ’ αυτές τις θανατηφόρες εκτροπες στα συγκεκριμένα δέντρα της παραλιακής.

Και για να μην ακουστούν διάφορα,προφανώς και γνωρίζω καλά ότι οδηγική μας συμπεριφορά έχει να κάνει με την κατάσταση μας,τη νηφαλιότητα μας,την ώρα, το χώρο,το χρόνο,με τις συνθήκες, με την προσαρμογή σαυτές.Αλλά επειδή αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα,σε ένα μήνα,σε ένα χρόνο.Θέλει πολύ δουλειά και εκεί δεν κάνουμε τίποτε.Μια σωστά δομημένη πολιτεία,πόλη,πρέπει να φροντίσει τα λάθη που κάνουν οι πολίτες της να μην τους σκοτώνουν αλλά όσο είναι δυνατόν να τους προστατεύουν.

Μην το αφήνετε έτσι αυτό το θέμα. Κάντε κάτι!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ