Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Ο Δημήτρης Πιτσικάκης φέρνει την ανατροπή στο Μαλεβίζι | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Πιτσικάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τελευταίες ημέρες, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, κάνουν λόγο για ένα επερχόμενο εκλογικό θρίλερ που θα οδηγήσει σε πολιτική ανατροπή στο Μαλεβίζι.

Εκεί, δηλαδή, όπου ο Δημήτρης Πιτσικάκης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης», φαίνεται να… κονταροχτυπιέται με τον νυν δήμαρχο κι εκ νέου υποψήφιο Μενέλαο Μποκέα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Μια εξέλιξη καθόλου… ουρανοκατέβατη.

Ο κ. Πιτσικάκης -τον οποίο άπαντες στο Γάζι και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου γνωρίζουν ως «Κούτουλο»- είναι εδώ και δεκαετίες ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε έναν χώρο που του επιτρέπει την καθημερινή τριβή με τους συμπολίτες του. Συμπολίτες οι οποίοι μαζικά μετατρέπονται σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του, βλέποντάς τον να «οργώνει» τόσο την πόλη όσο και τα χωριά της περιοχής, ακούγοντάς τους και οργανώνοντας μεθοδικά την επόμενη μέρα στα δημοτικά πράγματα.

Ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι είχαν τόσο ενεργή προεκλογική παρουσία όσο ο Δημήτρης Πιτσικάκης, γεγονός που μας ώθησε, λίγα 24ωρα πριν από την κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού (Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου, Πλατεία Μιχάλη Κατσαμάνη, Γάζι, 20:00) , να επικοινωνήσουμε μαζί του προκειμένου να μας καταθέσει το αισθητήριό του για τις επερχόμενες εξελίξεις.

 

Η συνέντευξη του Δημήτρη Πιτσικάκη στο Daynight.gr

Βαδίζουμε προς το τέλος μιας απαιτητικής -σχεδόν εξαντλητικής- προεκλογικής περιόδου. Με τι αισθήματα μπαίνετε στην τελική ευθεία; Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράξατε από την καθημερινή σας επαφή με χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη και στα χωριά του Μαλεβιζίου;

Απαντώντας σας με ειλικρίνεια , θέλω να σας πω, πως στο τέλος αυτής της όντως εξαντλητικής διαδρομής- ως προς τον προεκλογικό αγώνα, αυτό που εισπράξαμε είναι αγάπη και αποδοχή.

Οι περιοδείες αποδείχτηκαν η πραγματική μας δύναμη γιατί εκεί φαίνεται τι θέλουν οι πολίτες. Στην τελική ευθεία πηγαίνουμε με την ώθηση που μας έχει δώσει ο κόσμος του Μαλεβιζίου, για να τερματίσουμε πρώτοι. Τέτοια είναι η ενέργεια του κόσμου. Αυτό τουλάχιστον εισπράττουμε, αυτό επιδιώκουμε.

Ενάντια στην κυρίαρχη αντίληψη περί «απολιτίκ νέας γενιάς», δείχνετε ιδιαίτερα ζεστός απέναντι στη νεολαία, τοποθετώντας την στο επίκεντρο των προγραμματικών δηλώσεων του συνδυασμού σας. Μεγάλο κομμάτι της, μάλιστα, δείχνει να συμπορεύεται στον αγώνα σας. Ποια είναι η σχέση σας με τις νέες και τους νέους της περιοχής;

Ως πατέρας έξι παιδιών και σε όλες τις ηλικίες αλίμονο αν δεν είχα καλή σχέση με τους νέους! Όσο για τις σχέσεις μας, άριστες. Δόξα σοι ο Θεός, το σπίτι δεν αδειάζει από παιδιά! (γέλια).

Αλλά και λόγω επαγγέλματος έχω επαφές συνέχεια με νέους ανθρώπους.

Ως προς την πολιτική τους αντίληψη, γνωρίζω καλά ότι η νέα γενιά «απολίτικ» δεν είναι. Απλά απεχθάνεται το «δήθεν». Εξάλλου αν κάτι διακρίνει το ψηφοδέλτιό μας, είναι η συμμετοχή νέων ανθρώπων. Φρέσκιες ματιές, άλλες αντιλήψεις κατάρτιση, γνώση. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι οι νέοι έχουν να μας διδάξουν πολλά και να προσφέρουν άλλα τόσα.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας, αναφερθήκατε σε «απραξία της τρέχουσας δημοτικής αρχής». Θεωρείτε ότι υπάρχουν έργα που έχουν διατυμπανιστεί και δεν έχουν υλοποιηθεί;

Και συνεχίζουμε να το λέμε. Πολλές φορές έχουμε πει ότι η Συνεργασία Ευθύνης δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτής της απογοήτευσης που ένιωθαν οι πολίτες.

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, αν ένα έργο έχει διατυμπανιστεί και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα είναι το έργο της Ελευθερίου Βενιζέλου. Φυσικά δε μιλάμε για όλο το μήκος της. Ούτε για το πρώτο τμήμα που δεν οριστικό ανάδοχο, αλλά για το σημείο στο ύψος Τζωράκη, που προβλέπεται να γίνει κόμβος, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Έργο που θα ήταν έτοιμο αν δεν ματαιωνόταν με την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας δημοτικής Αρχής. Αυτό όμως θα το προσπεράσουμε διότι έχουν δώσει τις εξηγήσεις τους και θα κριθούν για αυτό. Το ζητούμενο είναι ότι οι υπογραφές της σύμβασης για το νέο έργο με τον εργολάβο έπεσαν αρχές Ιουλίου. Τελειώνει ο Σεπτέμβριος, είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και το έργο δεν έχει ξεκινήσει και δεν ξέρει κανείς και τον λόγο της καθυστέρησης. Πρόκειται μόνο για την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων; Έχει προκύψει και κάτι άλλο; Άγνωστο…

Εύχομαι μέχρι να δημοσιοποιηθεί η συνέντευξη το έργο να έχει ξεκινήσει. Εδώ δεν πρόκειται για εντυπώσεις αλλά για οδική ασφάλεια.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, αυτοκίνητο και κείμενο

Μιλήσατε πρόσφατα για τον στόχο δημιουργίας της « Α’ Εθνικής Μαλεβιζίου». Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαφοροποιεί τόσο την στενή ομάδα συνεργατών σας, όσο και τους υποψηφίους της «Συνεργασίας Ευθύνης», σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς;

Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί. Ξέρω όμως να σας πω ότι η «Συνεργασία Ευθύνης» είναι η δεύτερη οικογένειά μου και αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους, εργατικούς με γνώσεις. Για μένα πρόκειται ήδη για την « Α’ Εθνική Μαλεβιζίου». Αν η «Συνεργασία Ευθύνης» είναι η παράταξη που θα εμπιστευτεί ο κόσμος στις 8 Οκτωβρίου, αυτή η ομάδα θα μεγαλώσει και με τους καλύτερους εξωτερικούς συνεργάτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο νόμος. Το αξιόλογο και έμπειρο προσωπικό του Δήμου θα ενισχυθεί για να «τρέξουμε» όλοι μαζί για το Μαλεβίζι, σε αυτό που οραματιζόμαστε. Ενιαίος ο τόπος μας, «Το Μαλεβίζι της θάλασσας και του βουνού».

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Αστικός ιστός και ενδοχώρα με μια ενιαία πολιτική με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό είναι το όραμα μας και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε και θα το κάνουμε αν είμαστε η ΕΠΙΛΟΓΗ των δημοτών σε λίγες ημέρες.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και κείμενο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ