Βρειτε μας στα Social Media

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίθανη ιστορία: Συγχώρησε τον δολοφόνο του γιου του και τον βοήθησε να βγει από τη φυλακή!

Δημοσιεύτηκε

στις

δολοφονος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαιτείται ύψιστη μεγαλοψυχία για να το πράξεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πατέρας του θύματος, όχι μόνο συγχώρησε τον δολοφόνο του γιού του, αλλά και τον βοήθησε να βγει από τη φυλακή!

Από τις ΗΠΑ- μέσω της  «Washington Post» μας έρχεται μια είδηση, που προκαλεί δέος για την ανθρώπινη μεγαλοψυχία.

«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε», είπε ο Αζίμ Καμίσα. «Αν είχαμε ανάμεσά μας αρκετούς ανθρώπους που συγχωρούν, θα άλλαζε η κοινωνία μας».

Τη νύχτα που ο Αζίμ Καμίσα έμαθε ότι ο γιος του δολοφονήθηκε μετά μια απόπειρα ληστείας, έπεσε στο πάτωμα και θρήνησε γοερά. «Ο πόνος ήταν τόσο δυσβάσταχτος…», θυμάται ο Καμίσα, 75 ετών σήμερα. Ο γιος του, Ταρίκ Ταμίσα, ήταν δευτεροετής φοιτητής στο San Diego State University και εργαζόταν ως ταχυμεταφορέας σε πιτσαρία το 1995, όταν τέσσερεις έφηβοι, μέλη συμμορίας, προσπάθησαν να τον ληστέψουν.

Ο Ταρίκ αντέδρασε, αρνούμενος να τους δώσει ό,τι χρήματα είχε πάνω του και το κουτί με την πίτσα που μετέφερε· καθώς προσπαθούσε να διαφύγει, ένα μέλος της συμμορίας, ο Τόνι Χικς, τον πυροβόλησε θανάσιμα με ένα κλεμμένο πιστόλι. Ο δολοφόνος ήταν μόλις 14 χρονών.

Λίγες ώρες αφότου έμαθε για τον τραγικό θάνατο του γιου του και καθώς ο Καμίσα βρισκόταν σωριασμένος στο πάτωμα, σχεδόν λιπόθυμος, είδε κάτι σαν όνειρο: ένα μήνυμα από μια ανώτερη δύναμη που του έλεγε: «Υπάρχουν θύματα και από τις δύο μεριές του όπλου», του είπε και ο Καμίσα κατάλαβε. «Κάποιες φορές έπειτα από ένα ισχυρό σοκ και βιώνοντας μια τραγωδία, βλέπεις μια αχτίδα φωτος».

Και έτσι ο Αζίμ Καμίσα έκανε αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα σκέπτονταν καθόλου: βρήκε έναν τρόπο να συγχωρήσει και αργότερα να γίνει φίλος με τον φονιά του παιδιού του!

Ο άτυχος Ταρίκ Καμίσα

«Δεν ήταν ένας 14χρονος εκείνος που σκότωσε τον γιο μου»

Ο Καμίσα- ο οποίος ασκεί τον διαλογισμό και είναι μυημένος στον Σουφισμό (μυστική αίρεση που κυριάρχησε στις χώρες της Ανατολής, κυρίως στην Περσία, και σύμφωνα με ειδικούς ενσωμάτωνε τα μυστικά δόγματα του μουσουλμανισμού), ένιωσε ότι παρόλο που ο Χικς διέπραξε μια ειδεχθή πράξη, δεν έφταιγε μόνο αυτός για το θάνατο του Ταρίκ.
«Δεν ήταν ο 14χρονος εκείνος, που σκότωσε τον γιο μου, ήταν οι κοινωνικές δομές που το προκάλεσαν», δήλωσε με παρρησία ο Καμίσα. «Ο πραγματικός ένοχος είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε εμβαθύνει στο γιατί οι νέοι οδηγούνται σε αναπόδραστες καταστάσεις και εμπλέκονται σε συμμορίες με ναρκωτικά και αλκοόλ και σκορπίζουν ασύστολα τη ζωή τους και τα νιάτα τους». Ο Καμίσα ορκίστηκε και θεώρησε χρέος απέναντι στον νεκρό γιό του να το αλλάξει αυτό.

Εννέα μήνες μετά το θάνατο του νεαρού γιου του, ο Καμίσα ίδρυσε το Ίδρυμα Ταρίκ Καμίσα για να βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλέστερων σχολείων και κοινοτήτων και να αποτρέψει τους εφήβους από το να στραφούν στο έγκλημα.
«Δεν ήθελα να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου οργισμένος ξέχειλος μίσους και αγανάκτησης. Γιατί αν συνεχίζεις έτσι, ποιον βλάπτεις; Τον εαυτό σου», είπε ο Καμίσα. «Η συγχώρεση μπορεί να δημιουργήσει ειρήνη. …Πρέπει να απομακρυνθούμε από τις τιμωρητικές αντιδράσεις και τη νοοτροπία της εκδίκησης και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε λάθη και κανόνες».

Η αρραβωνιστικιά του αυτοκτόνησε

Ο Καμίσα περιέγραψε τον γιο του ως «μια ψυχή έμπειρου μεσήλικου σε σώμα νέου με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ» και αποκάλυψε ότι ήθελε να γίνει φωτογράφος. Ήταν 20 ετών και είχε αρραβωνιαστεί με σκοπό να παντρευτεί σύντομα. Επτά χρόνια μετά το θάνατό του Ταρίκ, η αρραβωνιαστικιά του, Τζένιφερ, αυτοκτόνησε! «Δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει», είπε ο Καμίσα.

Το σχέδιο του Καμίσα να συγχωρήσει τον Χικς άρχισε να λειτουργεί λίγους μήνες μετά τον μοιραίο πυροβολισμό, όταν συνάντησε τον παππού του Χικς, Πλες Φέλιξ, στο Γραφείο του δικηγόρου υπεράσπισης του Χικς. Ο Καμίσα ζήτησε από τον Φέλιξ να τον βοηθήσει να εκτελέσει την αποστολή του, μέσω του Ιδρύματος Ταρίκ Καμίσα.
Τα τελευταία 28 χρόνια, το- ομολογουμένως- απίθανο δίδυμο έχει μιλήσει σε εκατοντάδες σχολικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, καθώς και σε φυλακές, αλλά και σε διάφορα φόρουμ, όπου έχουν αφηγηθεί την τραγική ιστορία που τους έδεσε.
«Πιστεύω ότι όλοι, κάποια στιγμή, πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε», είπε ο Καμίσα. «Αν είχαμε αρκετούς ανθρώπους που συγχωρούν, αυτό θα άλλαζε την κοινωνία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ