Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Η περιοχή του Ρεθύμνου όπου κυριαρχούν τα γραφικά χωριά και η υπέροχη φύση!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αµαρίου, σε µια περιοχή που ξεχωρίζει για τη φυσική της οµορφιά. Μια εύφορη κοιλάδα που περικλείεται από τα βουνά Κέντρος, Σάµιτος και τον εµβληµατικό Ψηλορείτη, διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη µοναδική. Μικρά γραφικά χωριά µε παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πηγές, καταπράσινες πλαγιές, καλλιέργειες, οπωροφόρα δέντρα, φιλόξενους κατοίκους.

Σε σχέση µε την ονοµασία του, υπάρχουν διάφορες εκδοχές, µε επικρατέστερες αυτή που αναφέρεται σε Βυζαντινό ή Βενετό άρχοντα ονόµατι Αµάρη ή Amari, αλλά και µία ακόµη όπου η λέξη προέρχεται από τη λατινική λέξη «amare» που σηµαίνει «αγαπώ».

Η περιήγηση στα χωριά του Αµαρίου θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει αναπάντεχα αξιοθέατα, σηµαντικά πολιτιστικά µνηµεία και πολυάριθµα πανάρχαια εκκλησάκια, να θαυµάσει την υπέροχη φύση του Αµαρίου ανακαλύπτοντάς τη µέσα από πεζοπορίες και να βιώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής µέσα από τα πανηγύρια και τις παραδοσιακές γιορτές που αναβιώνουν στα χωριά της.

Η ιστορία της περιοχής χάνεται στα βάθη των αιώνων, έχοντας δείγµατα κατοίκησης που αφορούν στον οικισµό Ελένες, που φτάνουν στη Νεολιθική Εποχή. Η ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα στην περιοχή είναι αδιάλειπτη από το 6000 π.Χ., ενώ συνεχίζεται και στη µεσοµινωική περίοδο (2100-1600 π.Χ.), όπως εξάλλου γίνεται κατανοητό από τις αρχαιολογικές έρευνες που έχουν αποκαλύψει την αρχαία πόλη της Συβρίτου στο χωριό Θρόνος και τα κτιριακά συγκροτήµατα της ίδιας περιόδου στους οικισµούς Αποδούλου και Μοναστηράκι.

Κατά τους ύστερους µινωικούς χρόνους ιδρύθηκε η αρχαία πόλη της Συβρίτου, η οποία άκµασε έως την πρώτη βυζαντινή περίοδο, δεσπόζοντας ως ισχυρή και ανεξάρτητη πόλη λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η ανεξαρτησία της, µάλιστα, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήταν µία από τις πρώτες κρητικές πόλεις που έκοψαν το δικό τους νόµισµα, ενώ η επικράτεια της εκτεινόταν σε όλη την ευρύτερη του σύγχρονου οικισµού, φτάνοντας ως την αρχαία Σουλία, πιθανότατα τη σηµερινή Αγία Γαλήνη.

Στο χωριό Αποδούλου έχουν αποκαλυφθεί τα κατάλοιπα παλαιοανακτορικού κέντρου περιλαµβάνοντας κτιριακά συγκροτήµατα και θολωτούς τάφους, ενώ στη θέση Κόκκινος Χάρακας, στο χωριό Μοναστηράκι, υπάρχουν ευρήµατα ενός µινωικού ανακτόρου παλαιοανακτορικής εποχής, αποκαλύπτοντας την έντονη κοινωνική δραστηριότητα και τον πολιτισµό που άκµασε εκείνη την εποχή, µε ιδιαίτερα ανεπτυγµένες τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ