Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το άγνωστο χωριό της Κρήτης που πρέπει να επισκεφτείς το Πάσχα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει, ωστόσο το Κράσι είναι ένα από τα άγνωστα χωριά της Κρήτης, που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το Πάσχα.

Μάλιστα, στο κέντρο του χωριού συναντάται και ένα από τα πιο αναπάντεχα αξιοθέατα, το οποίο διακρίνεται ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τόπος ευλογημένος στην κυριολεξία, η υπέροχη Κρήτη προσφέρει στους επισκέπτες της εμπειρίες που μένουν για πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη.

Ανεξάντλητο και ποικιλόμορφο το τοπίο της, διαθέτει κάτι διαφορετικό για τον καθένα.

Ανάμεσα στα όσα ξεχωρίζει κανείς στο αγαπημένο νησί τα παραδοσιακά χωριουδάκια φωλιασμένα στην ενδοχώρα της, που στην κυριολεξία αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες τους.

Μεταξύ άλλων και ένα από τα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, ένα «λογοτεχνικό» χωριό, στο οποίο συναντάται ένα από τα πέντε μεγαλύτερα δέντρα στην Ευρώπη.

Ο λόγος για το Κράσι, στο νομό Ηρακλείου, στο δρόμο για το Οροπέδιο Λασιθίου, σε απόσταση περίπου 46 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού.

Αυτό για το οποίο φημίζεται το χωριό είναι ο αιωνόβιος πλάτανος που σύμφωνα με τους κατοίκους του μετρά περίπου 1.800- 2.000 χρόνια ζωής, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα δέντρα της Ευρώπης, με την περιφέρειά του να μετρά περισσότερα από 14 μέτρα.

Με προεδρικό διάταγμα έχει ανακηρυχθεί ως Προστατευόμενο Φυσικό Μνημείο, ενώ κάτω από την ανακουφιστική σκιά του έγραφε και διάβαζε ο Νίκος Καζαντζάκης τα καλοκαίρια που περνούσε στο χωριό. Δεν είναι τυχαία η ονομασία του, λοιπόν, ως «Πλάτανος του Καζαντζάκη».

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει, επίσης, το χωριό είναι η πηγή με άφθονα νερά γνωστή και ως «Μεγάλη Βρύση», στο ψηλότερο σημείο του.

Πρόκειται για ένα από τα πιο άρτια συγκροτήματα ύδρευσης στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με την αναγραφόμενη πινακίδα κατασκευάστηκε το 1890.

Τα 10 πιο γραφικά χωριά της Κρήτης! | ΦΩΤΟ

Τέλος, το χωριό φημίζεται και για τις παραδοσιακές του ταβέρνες όπου την τιμητική τους έχουν παραδοσιακά φαγητά στον ξυλόφουρνο και σπιτικά γλυκά.

Πηγή: ratpack

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ