Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα του real estate–Τι ψάχνουν οι υποψήφιοι αγοραστές σπιτιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Εάν έως τώρα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων έβλεπαν τα σπίτια τους απλά σαν ένα μέρος για να κάνουν μπάνιο και να κοιμηθούν, πριν να επιστρέψουν ξανά σε μία καθημερινότητα που εκτυλίσσεται κυρίως εκτός της κατοικίας τους, πλέον η έννοια του σπιτιού αρχίζει να θυμίζει περασμένες δεκαετίες. Η εποχή, όπου το σπίτι ήταν το κέντρο της καθημερινότητας και της οικογενειακής ζωής επιστρέφει και όσοι περνούν την περίοδο της καραντίνας σε μικροσκοπικά διαμερίσματα κάποιας ακριβής μεγαλούπολης, αρχίζουν ήδη να εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της ζωής στα προάστια ή ακόμα και στην εξοχή.

Στροφή στα μεγαλύτερα σπίτια

Ο κλειστός χώρος του ασανσέρ, κουμπιά και πόμολα στα οποία ακουμπούν καθημερινά δεκάδες χέρια, κοινόχρηστοι χώροι και επιφάνειες, σπίτια με λίγα τετραγωνικά και χωρίς βεράντες. Ξαφνικά, η ζωή στις πολυκατοικίες μοιάζει λιγότερο ελκυστική από ποτέ.

 Μιλώντας το newsit.gr ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος των μεσιτών της Αττικής, αναφέρει πως η επιδημία έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στο τι ψάχνει ο κόσμος για να κατοικήσει και πλέον και για να δουλέψει. Οι ενοικιαστές αρχίζουν και φεύγουν πλέον από το κέντρο, καθώς ήταν πάρα πολύ ακριβό κι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και αναζητούν περισσότερο σπίτια στα προάστια. Σπίτια που να έχουν μεγαλύτερα μπαλκόνια, μεγαλύτερους χώρους ή ακόμα καλύτερα κήπους, ούτως ώστε να περνάνε περισσότερη ώρα σε αυτούς τους χώρους.

Ενώ παλιότερα στο κέντρο σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο, ήταν πιο ακριβά τα σπίτια για να βρίσκονται πιο κοντά στις δουλειές τους και στα πολιτιστικά ατού, όπως θέατρα και σινεμά, αυτή τη στιγμή και λόγω της πανδημίας απομακρύνονται προς τα προάστια, αλλά και πολύς κόσμος που έχει κάποιο ακίνητο στην εξοχή, πλέον, προτιμά να περάσει την καραντίνα εκεί.
Σε ερώτηση του newsit.gr γιατί αναζητούν σπίτια με μεγαλύτερους κήπους και βεράντες, ο Κοσμάς Θεοδωρίδης απαντά πως είναι για να μπορούν να αθλούνται, να περπατάνε, να παίρνουν τον αέρα τους και φυσικά εάν μία οικογένεια είναι πολυμελής κι αυτή οικογένεια ζει στο κέντρο της πόλης, τότε η ψυχολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη και ειδικά στη καραντίνα.

Η τηλεργασία φέρνει αναγκαία γραφείο στο σπίτι

Στο κοντινό μέλλον, το γραφείο θα θεωρείται τόσο αναγκαίο για ένα σπίτ,ι όσο η κουζίνα. Αφού όλες οι προβλέψεις λένε ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, το γραφείο δεν μπορεί να είναι πια στριμωγμένο στην άκρη του σαλονιού ή στο τραπέζι της κουζίνας. Τα νέα σπίτια θα έχουν τουλάχιστον ένα ξεχωριστό δωμάτιο, με μεγάλα παράθυρα, κατάλληλα έπιπλα, άριστη σύνδεση στο ίντερνετ και όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμα και ηχομόνωση.
Η τηλεργασία είναι ένα φαινόμενο που ήρθε για να μείνει, όπως αναφέρει ο Κοσμάς Θεοσωρίδης, οπότε πλέον τα σπίτια δεν είναι μόνο χώρος κατοίκισης, αλλά και χώρος που περνάς πολλές ώρες της εβδομάδας για να δουλεύεις. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο θα χαρακτηρίσει έντονα τα επόμενα χρόνια και θα αλλάξει πολύ τις στάσεις στο οικιστικό ακίνητο.

Κατάρρευση του Airbnb

Το μεγαλύτερο φαινόμενο της εποχής είναι η κατάρρευση του Airbnb, αλλά και των φοιτητικών στεγών, αφού, πλέον, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση και χρειάζονται οι φοιτητές να βρίσκονται κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Φεύγουν για αλλά σημεία της Αττικής

Πάρα πολλές οικογένειες από την λήξη της περασμένης καραντίνας έψαχναν για εξοχικό ή προσωρινή κατοικία εντός της Αττικής και σε περιοχές, που να έχεις εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα.
Γι’ αυτό και πάρα πολύ χειμερινοί προορισμοί, όπως ο Παρνασσός και τα χωριά της Στερεάς Ελλάδας γνώρισαν πολύ μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για -μεγάλης διαρκείας- ενοικιάσεις.
Ακούστε όσα λέει ο Κοσμάς Θεοδωρίδης στο newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap