Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα του real estate–Τι ψάχνουν οι υποψήφιοι αγοραστές σπιτιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εάν έως τώρα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων έβλεπαν τα σπίτια τους απλά σαν ένα μέρος για να κάνουν μπάνιο και να κοιμηθούν, πριν να επιστρέψουν ξανά σε μία καθημερινότητα που εκτυλίσσεται κυρίως εκτός της κατοικίας τους, πλέον η έννοια του σπιτιού αρχίζει να θυμίζει περασμένες δεκαετίες. Η εποχή, όπου το σπίτι ήταν το κέντρο της καθημερινότητας και της οικογενειακής ζωής επιστρέφει και όσοι περνούν την περίοδο της καραντίνας σε μικροσκοπικά διαμερίσματα κάποιας ακριβής μεγαλούπολης, αρχίζουν ήδη να εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της ζωής στα προάστια ή ακόμα και στην εξοχή.
 

Στροφή στα μεγαλύτερα σπίτια

Ο κλειστός χώρος του ασανσέρ, κουμπιά και πόμολα στα οποία ακουμπούν καθημερινά δεκάδες χέρια, κοινόχρηστοι χώροι και επιφάνειες, σπίτια με λίγα τετραγωνικά και χωρίς βεράντες. Ξαφνικά, η ζωή στις πολυκατοικίες μοιάζει λιγότερο ελκυστική από ποτέ.

 Μιλώντας το newsit.gr ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος των μεσιτών της Αττικής, αναφέρει πως η επιδημία έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στο τι ψάχνει ο κόσμος για να κατοικήσει και πλέον και για να δουλέψει. Οι ενοικιαστές αρχίζουν και φεύγουν πλέον από το κέντρο, καθώς ήταν πάρα πολύ ακριβό κι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και αναζητούν περισσότερο σπίτια στα προάστια. Σπίτια που να έχουν μεγαλύτερα μπαλκόνια, μεγαλύτερους χώρους ή ακόμα καλύτερα κήπους, ούτως ώστε να περνάνε περισσότερη ώρα σε αυτούς τους χώρους.

Ενώ παλιότερα στο κέντρο σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο, ήταν πιο ακριβά τα σπίτια για να βρίσκονται πιο κοντά στις δουλειές τους και στα πολιτιστικά ατού, όπως θέατρα και σινεμά, αυτή τη στιγμή και λόγω της πανδημίας απομακρύνονται προς τα προάστια, αλλά και πολύς κόσμος που έχει κάποιο ακίνητο στην εξοχή, πλέον, προτιμά να περάσει την καραντίνα εκεί.
Σε ερώτηση του newsit.gr γιατί αναζητούν σπίτια με μεγαλύτερους κήπους και βεράντες, ο Κοσμάς Θεοδωρίδης απαντά πως είναι για να μπορούν να αθλούνται, να περπατάνε, να παίρνουν τον αέρα τους και φυσικά εάν μία οικογένεια είναι πολυμελής κι αυτή οικογένεια ζει στο κέντρο της πόλης, τότε η ψυχολογική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη και ειδικά στη καραντίνα.
 

Η τηλεργασία φέρνει αναγκαία γραφείο στο σπίτι

Στο κοντινό μέλλον, το γραφείο θα θεωρείται τόσο αναγκαίο για ένα σπίτ,ι όσο η κουζίνα. Αφού όλες οι προβλέψεις λένε ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, το γραφείο δεν μπορεί να είναι πια στριμωγμένο στην άκρη του σαλονιού ή στο τραπέζι της κουζίνας. Τα νέα σπίτια θα έχουν τουλάχιστον ένα ξεχωριστό δωμάτιο, με μεγάλα παράθυρα, κατάλληλα έπιπλα, άριστη σύνδεση στο ίντερνετ και όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμα και ηχομόνωση.
Η τηλεργασία είναι ένα φαινόμενο που ήρθε για να μείνει, όπως αναφέρει ο Κοσμάς Θεοσωρίδης, οπότε πλέον τα σπίτια δεν είναι μόνο χώρος κατοίκισης, αλλά και χώρος που περνάς πολλές ώρες της εβδομάδας για να δουλεύεις. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο θα χαρακτηρίσει έντονα τα επόμενα χρόνια και θα αλλάξει πολύ τις στάσεις στο οικιστικό ακίνητο.
 

Κατάρρευση του Airbnb

Το μεγαλύτερο φαινόμενο της εποχής είναι η κατάρρευση του Airbnb, αλλά και των φοιτητικών στεγών, αφού, πλέον, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση και χρειάζονται οι φοιτητές να βρίσκονται κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
 

Φεύγουν για αλλά σημεία της Αττικής

Πάρα πολλές οικογένειες από την λήξη της περασμένης καραντίνας έψαχναν για εξοχικό ή προσωρινή κατοικία εντός της Αττικής και σε περιοχές, που να έχεις εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα.
Γι’ αυτό και πάρα πολύ χειμερινοί προορισμοί, όπως ο Παρνασσός και τα χωριά της Στερεάς Ελλάδας γνώρισαν πολύ μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις για -μεγάλης διαρκείας- ενοικιάσεις.
Ακούστε όσα λέει ο Κοσμάς Θεοδωρίδης στο newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η μαθήτρια που έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο MIT

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Υποτροφία
76 Shares

Δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, έγινε μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βόλου, «Ταχυδρόμος», το όνομα της μαθήτριας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα των λιγοστών φοιτητών (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
H Kωνσταντίνα Ρασβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο παράλληλα κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πέραν του ΜΙΤ, έγινε δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο ΜΙΤ.
Προκειμένου να κάνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», τόνιζει η Κωνσταντίνα Ρασβάνη.
Από τη μεριά της, η διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Λοντρίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της».

Το ταλέντο της Kωνσταντίνας Ρασβάνη στις θετικές επιστήμες είχε φανεί από νωρίς. Στα γυμνασιακά της χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει μάλιστα και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

 

Πηγή: ethnos

Υποτροφία
76 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
7 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

33 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap