Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πνίγηκε στη σκόνη το Ρέθυμνο – Ξεπέρασε τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

αφρικανική σκόνη Ρέθυμνο
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποπνικτική εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα στην Κρήτη για δεύτερη ημέρα λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης, των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται και των θυελλωδών νοτιάδων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στις 7 το πρωί της Τρίτης σε πολλές περιοχές του νησιού ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμη και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας το Ρέθυμνο “πνίγηκε” στο σκόνη καθώς στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές στη συγκέντρωση σκόνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου:

Συνεχίζεται την Τρίτη 23 Απριλίου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, σε συνδυασμό με θυελλώδεις νότιους  ανέμους και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώνουμε παρακάτω 4 ενδιαφέροντα στοιχεία:

1)      Οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων ήταν πολύ υψηλές στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 22/04. Ο σταθμός ποιότητας αέρα που λειτουργεί από το Meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Δημαρχείο Ρεθύμνου (ως μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης Καιρικών Συνθηκών Ρεθύμνου) κατέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώσεις που προσέγγισαν τα 300 μικρογραμμάρια/κυβικό μέτρο (βλ. διάγραμμα παρακάτω). Το πρωί της Τρίτης 23/04 οι επιφανειακές συγκεντρώσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά αλλά αναμένεται νέα άνοδος μέσα στην ημέρα.

Σκόνη Ρέθυμνο

2)      Οι  νότιοι καταβατικοί άνεμοι ξεπέρασαν σε ριπές τα 70 km/h σε πολλούς σταθμούς και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, φθάνοντας τα 121 km/h στη Φινοκαλιά Λασιθίου. Οι 8 ισχυρότερες ριπές ανέμου που κατέγραψαν οι σταθμοί του Meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νησί, μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης 23/04 δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

άνεμοι Κρήτη

3)      Λόγω των πολύ ισχυρών καταβατικών ανέμων, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται ήδη στο νησί, ξεπερνώντας (ήδη μέχρι τις 7 το πρωί) τους 31 βαθμούς σε περιοχές των Χανίων και Ρεθύμνου. Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νησί, μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης 23/04 δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

θερμοκρασίες Κρήτη

4)      Εντυπωσιακό είναι ότι η θερμοκρασία παρέμεινε πολύ υψηλή σχεδόν όλη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τοπικά στα βόρεια τμήματα του νησιού. Ενδεικτικά ακολουθούν διαγράμματα θερμοκρασίας από τους σταθμούς του Meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ρέθυμνο και στον Αλικιανό Χανίων.

Στο Ρέθυμνο η θερμοκρασία παρέμεινε συνεχώς πάνω από τους 28 βαθμούς σχεδόν όλη τη χρονική περίοδο από το μεσημέρι της Δευτέρας 22/04 ως το πρωί της Τρίτης 23/04. Στον Αλικιανό Χανίων η θερμοκρασία παρέμεινε συνεχώς πάνω από τους 31 βαθμούς σχεδόν όλη τη χρονική περίοδο από τα μεσάνυχτα ως το πρωί της Τρίτης 23/04.

Σταθμός Ρεθύμνου

Σταθμός Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ