Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Ταξιδιώτες αγανακτούν με τις υποδομές και τις συνθήκες του αεροδρομίου στο Ηράκλειο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Με 2 παιδιά στην αγκαλιά και 4 βαλίτσες, ούτε ο Σούπερμαν να ήμουν δεν θα τα κατάφερνα…”

Την εμπειρία τoυς από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου μοιράστηκαν δύο επιβάτες οι οποίοι εμφανώς αγανακτισμένοι μίλησαν για υποδομές και συνθήκες που δεν αρμόζουν σε έναν αερολιμένα μέσω του οποίου διακινούνται εκατομμύρια επισκέπτες και που αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν. Κάνουν λόγο για έλλειψη κλιματισμού, ανύπαρκτα καροτσάκια για βαλίστες και τραγικές καθυστερήσεις στον ιμάντα παραλαβής αποσκευών.

Σύμφωνα με την επιστολή της Χ.Α:

«Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ…Ελλάδα, αγαπημένη μας πατρίδα.

Ε λοιπόν αν υπήρχε διεθνές βραβείο σχετικά με το ανωτέρω θέμα , είμαι σίγουρη ότι θα το παίρναμε εμείς .

Σε τι αναφέρομαι συγκεκριμένα…Κάνουμε δρόμο ,επέκταση,,,μερικών χιλιομέτρων; Έρχεται ο υπουργός χωροταξίας…να το εγκαινιάσει…κάνουμε αναβάθμιση πλατείας….(Η πλατεία Ελευθερίας είχε εγκαινιαστεί 2,3 φορές..) το ίδιο…κάναμε..λέει…φοβερή επέκταση και βελτίωση του αεροδρομίου Ηρακλείου.. ε νάτος..νάτος πετιέται από ψηλά…με το ψαλίδι στο χέρι να κόψει την κορδέλλα…και ερχόμαστε στο ΣΗΜΕΡΑ η μάλλον στο ΧΤΕΣ τι είδαν και τι πέρασαν οι χιλιάδες τουρίστες από το αεροδρόμιό μας στην ζώνη 3 και 4…δηλαδή των αφίξεων εσωτερικών και εξωτερικών αερογραμμών…

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ…ΓΙΟΚ…ΑΕΡΙΣΜΟΣ..ΓΙΟΚ…μια παράξενη δυσοσμία , μείγμα ακαθάρτων τουαλετών και ιδρώτα …και άλλα πολλά σε ολο τον χώρο…οι πόρτες οι γυάλινες συνήθως κλειστές είναι τώρα ανοικτές για να μπαίνει ..λέει..λίγος αέρας από έξω όπου είναι τα δεκάδες πούλμαν και περιμένουν τους ανυποψίαστους τουρίστες για να τους πάνε στα ξενοδοχεία τους..οι τουρίστες παίρνουν τις βαλίτσες τους ..αλλά τα καροτσάκια δεν επαρκούν…και συγχρόνως άλλοι προσπαθούν να μπουν από τις ανοικτές πλέον θύρες μέσα..

Ενα παλικαράκι..εργαζόμενος με έκδηλη την ανησυχία και απειρία προσπαθεί να βάλει τάξη.. που να βάλει τάξη…του λέει ένας τουρίστας.. εδώ μπαινοβγάινουν τόσοι και τόσοι αφού οι πόρτες είναι ανοικτές…και μου ζητάς εμένα εισιτήριο; ..δεν υπάρχει άτομο για πληροφορίες..η για ένα έστω τυπικό ΣΥΓΓΝΏΜΗ για το μεγάλο ΑΛΑΛΟΥΜ που επικρατεί παντού..

Ο υπάλληλος της γενιάς κάτω των 25 είναι αμειβόμενος με το κατώτερο εποχιακό, προφανώς μισθό των 400 ευρώ…και τον χειμώνα δεν θα μπει ούτε στο ταμείο ανεργίας..

Παραλαμβάνω τους δικούς μου αφου έχω σουφρώσει ένα καροτσάκι στην ζούλα από έξω…για να τους διευκολύνω. .. το αφήνω μετά για τον επόμενο τυχερό τουρίστα που θα εχει την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσει και βγαίνοντας θυμάμαι αυτό που έγραψε η αγαπημένη φίλη του διαδικτύου και όχι μόνο… (συνεργάτις από την Ελληνο-Αμερικ. Ενωση ) πολλά χρόνια πριν…ότι το πρωί πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και να λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….και την διορθώνω..

Όχι Ελένη μου…να λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ που με τα λίγα η πολλά σας χρήματα επιλέγετε από ΑΓΑΠΗ την χώρα μας και την ΚΡΗΤΗ για να έλθετε να περάσετε μια τόσο μεγάλη δοκιμασία…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ…ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ…ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ..ΑΛΛΑ σας παρακαλούμε θερμά να ξεχάσετε αυτήν την παράμετρο και να ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

Αλλά , αλήθεια, δεν πρέπει να βρεθούν αυτοί που είτε έβαλαν τα καινούργια κλιματιστικά η τα συντηρούν και να πληρώσουν για την ζημιά που προκαλούν , μια ζημιά που την πληρώνουμε όλοι μας εκτός από τους ταξιδιώτες ,γιατί το βλέπουμε ότι μόνο ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ τουλάχιστον για φέτος λειτουργεί  και προσφέρει , εργασία και κάποια τόνωση στην τοπική κοινωνία…ΕΛΕΟΣ…και είναι ακόμα ΙΟΥΛΙΟΣ…υπάρχει ακόμα χρόνος για να διορθώσουμε μερικά πράγματα …κάντε κάτι , οι αρμόδιοι…».

Ένα ακόμα κείμενο υπογράφει ως αγανακτισμένος επιβάτης ο Κώστας Αναγνωστάκης ο οποίος αναφέρει:

«Καλημέρα από το ΔΙΕΘΝΕΣ Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Για κάποιο λόγο (που μάλλον όλοι γνωρίζουμε) εκατοντάδες επιβάτες που φτάνουν από παντού για τις διακοπές τους σήμερα τα ξημερώματα αδυνατούν να φορτώσουν τις βαλίτσες τους σε καροτσάκι γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα. Είναι όλα έξω, γιατί κανείς δεν τα μάζεψε να τα φέρει μέσα. Μέσα στη νύχτα, με μια ώρα πτήσης που δεν την επέλεξα εγώ, με 2 παιδιά στην αγκαλιά και 4 βαλίτσες, ούτε ο Σούπερμαν να ήμουν δεν θα τα κατάφερνα. Όταν ένα σέρβις δε λειτουργεί ποιος είναι υπεύθυνος; Όταν ένα αεροδρόμιο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, υποδεχόμενο την κυριότερη πηγή εισοδήματος για την Ελλάδα (μετά τα δάνεια), δεν θα έπρεπε να υπάρχει και εντατικός έλεγχος ότι οι υπηρεσίες του αεροδρομίου λειτουργούν; Για να μην μιλήσω για την αναμονή στο ξεφόρτωμα των βαλιτσών που ξεπέρασε τη μισή ώρα

Να συμπληρώσω την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπευθύνου της ιδιωτικής ασφάλειας: περιμέναμε τις βαλίτσες για πάνω από μια ώρα, χωρίς καμία ενημέρωση. Όταν κάποια επιβάτης τον είδε και ρώτησε γιατί περιμένουμε ήδη πάνω από μια ώρα, της απάντησε «όχι, δεν περιμένετε πάνω από μια ώρα» που ήταν μεν ακριβές αλλά καθόλου φιλικό. Αργότερα, όταν η ρεπ του τουριστικού πρακτορείου (Apollo) τόλμησε να περάσει λίγο την πύλη για να ενημερώσει τους Φινλανδούς ότι οι βαλίτσες θα βγουν τελικά σύντομα, την πέταξε έξω με το γνωστό ελληνικό τσαμπουκά (που αρμόζει σε σεκιουριτά). Με τέτοιες συμπεριφορές, όσο καλή κι αν είναι η θάλασσα και ο ήλιος, αυτοί οι συγκεκριμένοι τουρίστες δύσκολα θα ξαναέρθουν».

Το neakriti.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αερολιμενάρχη κ.Πλιάκα ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. 

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκλονίζει η σύζυγος του άτυχου Γιώργου 40 μέρες μετά το θάνατό του

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τη μοιραία στιγμή που ο εικονολήπτης Γιώργος Λιακάκης «έφυγε» για πάντα για τη γειτονιά των Αγγέλων. Kανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι δεν θα αντικρίσει ξανά το χαμόγελό του, δεν θα τον ξαναδεί με την κάμερα στον ώμο και δεν θα γελάσει ξανά με τα αστεία του.

Όπως ανέφερε συντετριμμένη η σύζυγός του Ειρήνη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Πέρασαν κιόλας 40 ημέρες και ακόμα μοιάζει σαν ψέμα. Όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους όσους σε γνώρισαν, σε αγάπησαν, συνεργάστηκαν μαζί σου. Στους φίλους μας, στους συγγενείς μας, στις οικογένειές μας. Σε όλους αυτούς που είναι δίπλα σε έμενα και την κόρη μας. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Σε όλους εσάς που είστε δίπλα μας θα ήθελα να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την συμπαράσταση σας. Εύχομαι όλοι να έχετε υγεία! Ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λιακάκης «έσβησε» τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Φερβουαρίου σε ηλικία 42 χρόνων από επιπλοκές του κορωνοϊού στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, φίλους και συνεργάτες.

Πηγή: neakriti

συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

96χρονη βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοϊό!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

γιατρος σε νοσοκομειο covid
8 Shares

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε μια 96χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο η οποία  κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

Την ευχάριστη αυτή είδηση, έκανε γνωστή μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης, η 96χρονη γυναίκα το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ COVID του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, η ηλικιωμένη εξήλθε από τη ΜΕΘ κορωνοϊού και είναι σε καλή κατάσταση! «Δεν λογαριάζουμε ηλικίες στο νοσοκομείο. Ο ασθενής θα αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, ανεξαρτήτου ηλικίας». 

Πηγή: creta24

γιατρος σε νοσοκομειο covid
8 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε

στις

από

28 Shares

Στο Ρέθυμνο έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την αντιπεφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, βουλευτές και εκπροσώπους φορέων.

Ακολουθεί συνάντηση με τους αγροτοκτηνοτρόφους οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη στο δασαρχείο και περιμένουν τις ανακοινώσεις του υπουργού για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ήδη από τα Χανιά ανακοίνωσε ο Κ. Σκρέκας ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση θα επιχειρήσει να δώσει λύση στο «καυτό» θέμα των δασικών χαρτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η σωρεία προβλημάτων που ανέκυψαν από την ανάρτησή τους η οποία και οδήγησε στους δρόμους χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες γης στην Κρήτη.

Η εξαγγελία έγινε από τα Χανιά -που ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας- όπου ο υπουργός ανακοίνωσε το «πάγωμα» των διαδικασιών για παραπάνω από ένα 6μηνο, επισημαίνοντας πως θα δοθεί λύση και στο ιδιοκτησιακό, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αγροτικές ενισχύσεις δεν κινδυνεύουν.

Πηγή: neakriti

28 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μάχιμος οδοντίατρος ακινητοποίησε ληστή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

αστυνομία
41 Shares

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 45χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και ξεστομίζοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 44χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου όπως μεταδίδει το ekriti.gr.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον 45χρονο, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

αστυνομία
41 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Μουσικός παίζει Μπετόβεν και ροκ με κρητική λύρα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

38 Shares

Έχουμε ακούσει στο παρελθόν ροκ επιτυχίες με συμφωνικό ήχο αλλά και ποπ χιτ από κλασικούς ερμηνευτές. Ο Αλέξανδρος Λύρα, ωστόσο, ο νεαρός ταλαντούχος μουσικός, που μεγάλωσε μεταξύ Γερμανίας, όπου γεννήθηκε, και Νάξου, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, επιχείρησε μια ακόμη πιο τολμηρή μουσική ακροβασία: Να αποδώσει με κρητική λύρα από ροκ κομμάτια μέχρι Συμφωνίες του Μπετόβεν!

Και όσοι είναι περίεργοι να ακούσουν το αποτέλεσμα δεν έχουν παρά παρακολουθήσουν τη συναυλία που θα δώσει, απόψε στις 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, που θα μεταδοθεί  σε live streaming.

Στην μουσική αυτή βραδιά η λύρα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού οι χορδές της θα κινηθούν σε πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς δρόμους, από παραδοσιακούς και έντεχνους μέχρι ποπ, ροκ και κλασικούς. Τί μπορεί να συνδέει αυτά τα εκ διαμέτρου αντίθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, είδη μουσικής; Η μεγάλη εκφραστική δύναμη ενός σπουδαίου μουσικού οργάνου και φυσικά το ταλέντο και η φαντασία του καλλιτέχνη – εκτελεστή.

Και η φαντασία του Αλέξανδρου Λύρα, όπως ο ίδιος παραδέχεται ήταν αχαλίνωτη, από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, από τη στιγμή που αντήχησε για πρώτη φορά στ΄ αφτιά του ο ήχος της λύρας και τον μάγεψε μια για πάντα: «Η πρώτη επαφή με τη λύρα θα έλεγα ότι ξεκίνησε πολύ πρώιμα, στην ηλικία των 7 ετών περίπου. Εκεί ξεκίνησε όχι απλά η επαφή με τη μουσική, αλλά η αίσθηση της επαφής με την κρητική λύρα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κρατάει δύο ξύλα και να προσπαθεί να παίξει λύρα, θα έλεγα ότι ήταν σαν κάλεσμα. Στα 12 έπιασα στα χέρια μου την πρώτη μου λύρα και κάπου εκεί ξεκίνησε επίσημα το ταξίδι» εξηγεί ο ίδιος στο protothema.gr ενώ αναφερόμενος στα μουσικά του ακούσματα σημειώνει: «Θα έλεγα ότι ήταν μοιρασμένα, αφού και σαν παιδί ταξίδευα πολύ Γερμανία-Νάξο και πίσω. Οπότε από την μία υπήρχε η ροκ μουσική, είτε ελληνική είτε ξένη, και από την άλλη η παραδοσιακή ελληνική μουσική. Βέβαια, η κρητική μουσική ήταν πάντα αδυναμία και έμπνευση, αγαπάω πολύ την Κρήτη και τρέφω από μικρός μεγάλο θαυμασμό και εκτίμηση για τους μεγάλους παραδοσιακούς λυράρηδες».

Όσο για την αγάπη του στην κλασική μουσική; Γι’ αυτήν ευθύνεται, σχεδόν αποκλειστικά, ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς του: «Η γιαγιά μου άκουγε πολύ κλασική μουσική και έτσι κόλλησα και εγώ. Από μικρό παιδί ήταν πάντα το όνειρο μου να παίξω κάποια στιγμή κλασικά κομμάτια».

Κάπως έτσι οι μουσικές προτιμήσεις μου μπλέχτηκαν μεταξύ τους, όπως ακριβώς και οι δύο χώρες ανάμεσα στις οποίες μεγάλωνε. Όλα αυτά όμως περιστρέφονταν σταθερά γύρω από έναν κεντρικό άξονα που δεν ήταν άλλος από τη λύρα, το μουσικό όργανο που είχε αγγίξει όσο κανένα άλλο το μυαλό και την ψυχή του: «Ήθελα τα ακούσματα που είχα από τότε, όσα είχαν αποτυπωθεί στα αυτιά μου, να αποτυπωθούν και στη λύρα. Ένα πρωί ξύπνησα με τη σκέψη να το προσπαθήσω στην πράξη. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση για μένα γιατί στο βιολί πατάμε στις χορδές ενώ στην λύρα πρέπει να σηκώνουμε το δάχτυλο για να πάμε σε άλλη χορδή, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κάνω κάποιες μικρές αλλαγές».

Ο Αξέξανδρος έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τρεις προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης αλλά ο συνθέτης και καθηγητής του περίφημου Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης Dr. Alexander Liebermann.«Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνω . Ακόμα στην προσπάθεια είμαι, ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Γιατί πιστεύω ότι αυτό που λέμε ταλέντο δεν υπάρχει ακριβώς,  αυτό που υπάρχει είναι συνεχής εξάσκηση πάνω στο όργανο που παίζεις. Άλλωστε κανένας καλλιτέχνης δεν είναι καλός, μέχρι να γίνει καλύτερος» παραδέχεται ο ίδιος.

Όσοι παρακολουθήσουν στο διαδίκτυο την αποψινή του συναυλία πάντως, στην οποία θα τον συνοδεύει ο πιανίστας Harry Jey, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια σφαιρική άποψη για το ιδιαίτερο και ομολογουμένως ανατρεπτικό ρεπερτόριό του αφού το πρόγραμμα του θα περιλαμβάνει από δικές του συνθέσεις και παραδοσιακές μελωδίες μέχρι απροσδόκητες διασκευές γνωστών έργων του του Μότσαρτ, του Μπετόβεν και του Βιβάλντι.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία κοστίζουν 5 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση ΕΔΩ 

Το live streaming θα μεταδοθεί από ΕΔΩ

38 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10+1 φωτογραφίες από την Κρήτη που θα σου φέρουν τη μυρωδιά της Άνοιξης

Δημοσιεύτηκε

στις

από

38 Shares

Η Κρήτη λένε πως είναι ένας τόπος «ευλογημένος» και αυτό δεν είναι υπερβολή. Όσοι μένουν μόνιμα στο νησί και όσοι το έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές σε διάφορες εποχές του χρόνου μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Τόσο το Χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, τα τοπία της Κρήτης είναι ανεπανάληπτα. Ωστόσο, η Άνοιξη είναι η εποχή που η φύση «οργιάζει» και δεν την χορταίνουμε όσες βόλτες και αν κάνουμε στο νησί! Έστω και αυτές τις περιορισμένες λόγω πανδημίας…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Από την ανατολή στην δύση και από το βόρειο στο νότιο πέλαγος της Κρήτης, όποιος έχει διάθεση και ανάγκη για να έρθει πιο κοντά στη φύση, δεν θα έχει καμία δυσκολία στο να βρει το τοπίο που αναζητά.

Οροπέδια σαν ζωγραφιά, λουλούδια μέχρι εκεί που σχεδόν «αγγίζουν» τη θάλασσα και έντονα χρώματα που «ζωντανεύουν» τις αισθήσεις, όλα μαζί συνθέτουν το υπέροχο ανοιξιάτικο πρόσωπο του νησιού!

Παρακάτω, μετά από αναζήτηση με άκρως ανοιξιάτικη διάθεση, 10 συν μία φωτογραφίες γεμάτες ανοιξιάτικα τοπία και «άρωμα» Κρήτης…

1. Στους «χρυσαφένιους» αγρούς του νησιού.

2. Τα πρώτα άνθη της Άνοιξης στα ορεινά της Κρήτης.

3. «Πράσινο» παντού και ο ουρανός όλο και πιο καθαρός.

4. Ανοιξιάτικο ξημέρωμα στις βόρειες ακτές της Κρήτης.

5. Ανθισμένο τοπίο στο Λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου

6. Πλάι στο κύμα, οι ακτές της Κρήτης σαν «ζωγραφιά»

7. Ιστορία, παράδοση και εικόνες άνοιξης σε μία φωτογραφία.

8. Ο Χειμώνας μένει πίσω και η Άνοιξη εμφανίζεται με όποιο τρόπο βρει.

9. Τα τελευταία σύννεφα του Χειμώνα πάνω από ένα καταπράσινο τόπο.

10. Ο καιρός στο Λουτρό «ανοίγει» και τα χρώματα «ζωηρεύουν».

10+1. Όλη η απλότητα της Κρητικής φυσικής ομορφιάς σε ένα «κλικ».

38 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap