Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τρελά νούμερα για το αεροδρόμιο Ηρακλείου: «Σπάει» το απόλυτο ρεκόρ με 9 εκατομμύρια επιβάτες το 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

αεροδρόμιο Ηρακλειου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιλιγγιώδη επίπεδα αναμένεται να φτάσει εφέτος η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Οι πρώτες 100 ημέρες του 2024 αποτυπώνουν μία ισχυρή δυναμική τάση και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η χρονιά θα κλείσει με το απόλυτο ρεκόρ των 9 εκατομμυρίων επιβατών σε αφίξεις και αναχωρήσεις.

Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε το 2024 το όριο των 9 εκατομμυρίων επιβατών. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε συνεχώς περισσότερες ανάγκες”, δήλωσε στην Τηλεόραση Creta ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας.

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου της Κρήτης και καλείται να εξυπηρετήσει επιβατική κίνηση πρωτοφανή ακόμη και για τα δεδομένα του “Ν.Καζαντζάκης”. Μετρώντας αντίστροφα για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι το 2027, το αεροδρόμια του Ηρακλείου θα σηκώσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της επιβατικής κίνησης στην Κρήτη, με υποδομές όμως για σαφώς μικρότερο αριθμό επισκεπτών.

“Είμαστε εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο και αυτή την κατάσταση πρέπει να διαχειριστούμε”, σημείωσε ο κ. Πλιάκας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ο “μηχανισμός” του αεροδρομίου θα τα καταφέρει παρά τις δυσκολίες.

Στο μεταξύ ο Μάρτιος έκλεισε με άνοδο 46% στην επιβατική κίνηση στο “Νίκος Καζαντζάκης” λόγω και του Πάσχα των καθολικών. Η τάση είναι ανοδική και το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός, ενώ από τις 20 Απριλίου ξεκινάει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος και αναμένονται περισσότερες από 70 πτήσεις σε καθημερινή βάση στον αερολιμένα Ηρακλείου.

Πηγή: creta24

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ