Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση minoan

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Τα αδέρφια Μαρτσάκη «αφιερώνουν» ριζίτικο στην Αγία Σοφία! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ριζίτικο για την Αγία Σοφία διάλεξαν να τραγουδήσουν και να δημοσιεύσουν τα αδέρφια Μαρτσάκη. Ο Αντώνης Μαρτσάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο, όπου μαζί με τον αδερφό του Γιάννη Μαρτσάκη «αφιερώνουν» ένα απόσπασμα από παραδοσιακό ριζίτικο, με αφορμή τη ξαφνική αλλαγή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και συγκινούν.

Το βίντεο συνοδεύεται από μια άκρως συγκινητική λεζάντα, τονίζοντας το μεγαλείο του ναού και την σημασία του για την Ορθοδοξία.

«Λόγω των θλιβερών γεγονότων σήμερα ο Αντώνης Μαρτσάκης,με τον αδερφό του Γιάννης Μαρτσάκη
,τραγουδάει ένα απόσπασμα από το ριζίτικο που μιλάει για την Αγιά Σοφιά…
Ούλες οι μέρες του θέου καλές κι ευλοημένες, σαν την ημέρα της Λάμπρης άλλη κιαμιά δεν είναι απού σημαίνουν οι εκκλησιές τα μέγα μοναστήρια, σημαίνει κι η Αγια-Σοφιά το μέγα μοναστήρι, μ`εκατοπέντε σήμαντρα μ`εκατοδυό καμπάνες, μ`εξηνταπέντ` αρχιερείς γουμένους ενενήντα, δασκάλους εικοστέσσερις και διάκους ογδοήντα και στα δεξιά`ν`ο βασιλιάς ζερβά`ν`ο πατριάρχης, και ψάλλουν το χερουβικό με τσι ψαλιμουδίες. Κι άγγελος απού τα`ουρανούς εβγήκε και φωνιάζει, Πάψετε το ψαλιμουδιό να χαμηλώσουν τα`άγια, να μεταλάβου οι Χριστιανοί, θρηνάτ`η Παναγία, κι οι Τούρκοι επλακώσανε στην εκκλησιά εμπήκαν. Κι Παναγία Δέσποινα κλαίει μοιρολογάται κι ο Μιχαήλ κι ο Γαβριήλ τηνε παρηγορούνε: Σώπασε, Παναγία μου, δική μας είναι πάλι
σώπασε Παναγία μου…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap