Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Χόρτα τσιγαριαστά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρώγονται υπέροχα συνοδεύοντας πιάτα με ψάρια ή θαλασσινά ή ακόμα και σκέτα ως ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

  • 800γρ. χόρτα διάφορα (αντίδια, σταμναγκάθι
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας, ντοματοπελτέ
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε καλά όλα τα χορταρικά σας. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια ξεχωριστά τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και το μάραθο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Αρχικά ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα φέρνετε δυο τρεις βόλτες μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτετε όλα τα χόρτα ταυτόχρονα, πιέζοντάς τα να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά τουλάχιστον.

Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώνετε ένα κρασοπότηρο νερό. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά επιπλέον μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθες και ανακατεύετε. Αμέσως μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε τα χόρτα με το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

 

Πηγή: olivemagazine

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ