ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Χόρτα τσιγαριαστά
Τρώγονται υπέροχα συνοδεύοντας πιάτα με ψάρια ή θαλασσινά ή ακόμα και σκέτα ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 800γρ. χόρτα διάφορα (αντίδια, σταμναγκάθι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας, ντοματοπελτέ
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε καλά όλα τα χορταρικά σας. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια ξεχωριστά τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και το μάραθο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Αρχικά ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα φέρνετε δυο τρεις βόλτες μέχρι να πάρουν βράση και προσθέτετε όλα τα χόρτα ταυτόχρονα, πιέζοντάς τα να χωρέσουν στην κατσαρόλα. Τη σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαραθούν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και συμπληρώνετε ένα κρασοπότηρο νερό. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά επιπλέον μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Ρίχνετε μέσα τον ψιλοκομμένο μάραθο, τα μυρώνια, τις καυκαλήθες και ανακατεύετε. Αμέσως μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε τα χόρτα με το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Πηγή: olivemagazine
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ3 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
PLUS +5 ώρες πριν
Τα έθιμα του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Πνίγηκε τουρίστας στην παραλία του Ρεθύμνου