Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εναλλακτική πίτα που μπορεί να σταθεί και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο

Οδηγίες

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά. Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

 

 

Πηγή: botrini

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ