Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτότυπος ο συνδυασμός σοκολάτας και λεμονιού. Μια δοκιμή θα σας πείσει όμως καθώς η γλύκα της σοκολάτας εξισορροπείται από το άρωμα του λεμονιού.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη χυμός
  • 1 λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο
  • 80 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

Διαδικασία

Αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ στον κάδο του μίξερ. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Φτιάχνουμε το ζελέ λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μόνο με το 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.

Στο μεταξύ, βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζελέ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε το γλυκό σε 4 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: gastronomos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ