ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Φακές με άρωμα κάρυ
Σήμερα ετοιμάζουμε τις φακές αλλιώς προσθέτοντας κάρυ μία διαφορετική συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά
300 γρ. φακές
3 κ.γ. κάρυ
600 γρ. ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα ή ρίγανη
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα. Προσθέτουμε τις φακές και το κάρυ. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε ύστερα με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την πάπρικα ή τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι μαλακές. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό τριμμένο και φέτες από φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή: botrini
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ1 ημέρα πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Θρήνος για τον 34χρονο Αντώνη στο Ηράκλειο
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Xρυσός και στο Πανελλήνιο Πάλης ο Ρεθυμνιώτης Νίκος Καραβάνος
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα