Συνταγή: Λαχταριστά πιροσκί με γέμιση που… ξετρελαίνει!

Shares

Υλικά για τη ζυμή:

13γρ. νωπή μαγιά ή 4γρ. ξερή

400ml. χλιαρό νερό

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml. Ηλιέλαιο

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:

Λουκάνικα μικρά Φρανκφούρτης

Ζαμπόν, μπέικον και τυρί Gouda

150γρ. βραστή πατάτα, λιωμένη με το πιρούνι ανακατεμένη με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο, αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι( όποια μαγιά και αν επιλέξουμε την ίδια διαδικασία ακολουθούμε).
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα νερό-μαγιάς από πάνω και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μετά από 1’ ρίχνουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 5’-6’ μέχρι να γίνει μια κολλώδης ομογενοποιημένη ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο εργασίας μας, ρίχνουμε τη ζύμη από πάνω, αλευρώνουμε τα χέρια μας καλά και παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης περίπου 40γρ. το κάθε ένα.
Ανοίγουμε τη ζυμαράκια πάνω στον αλευρωμένο πάγκο σε έναν κύκλο διαμέτρου 6-7εκ.
Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε στο κέντρο του ζυμαριού και ενώνουμε την πάνω και τη κάτω πλευρά του ζυμαριού.
Τσιμπάμε τις άκρες ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και με τα αλευρωμένα χέρια μας τους δίνουμε ένα όμορφο κυλινδρικό σχήμα.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα πιροσκί λίγα κάθε φορά και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
10 Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα πιροσκί και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
11 Σερβίρουμε ζεστά.
Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *