Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Σπούδασε στο Ρέθυμνο των γραμμάτων και τώρα προσφέρει στην επιστήμη

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
104 Shares

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Διονύσου η παρουσίαση του βιβλίου «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για το Λύκειο- Τη γλώσσα μού έδωσαν Ελληνική», που κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις «Γρηγόρη».

Μέσα στον ειδυλλιακό και καταπράσινο χώρο του Πολιτιστικού η εκδήλωση εστέφθη με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική προσέλευση του κόσμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καρυστινός Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου, τ.Αντιδήμαρχος Παιδείας, αξιόλογοι και μάχιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, άνθρωποι των Επιστημών και των Γραμμάτων και πολλοί μαθητές.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, κα Κακούρη Ζέτα, η οποία σπούδασε στο Ρέθυμνο, η κα Παρνασσά Πέννυ και κα Κοσκινά Βιολέττα, παρουσίασαν αναλυτικά και εύστοχα το βιβλίο, γεμάτο από το πάθος και την αγάπη τους για την Ελληνική Γλώσσα, και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θερμές ευχαριστίες απηύθυναν στον κ. Βασίλειο και την κα Αμαλία Τριπαμπούκη, Διευθυντές του Εκπαιδευτηρίου «Εκπαίδευση Θεωρητικό», που αγκάλιασαν και στήριξαν την έκδοση του βιβλίου.

Image-_1_

image-_2_

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Τσάφος Βασίλειος, Καθηγητής Παιδαγωγικής Θεωρίας και Αναλυτικών Προγραμμάτων στο ΕΚΠΑ, και η κα Ποτηράκη Αργυρώ, Φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου. Ο κ. Τσάφος επικεντρώθηκε τόσο στην επιστημονική και παιδαγωγική αρτιότητα του βιβλίου όσο και στην αρμονική συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εργώδης προσπάθεια των τριών συγγραφέων, που επεδίωκαν την τελειότητα και υψηλή ποιότητα, η αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και η γενική επιμέλεια από την κα Βέβα Καλλιόπη, Σύμβουλο Αρχαίων Ελληνικών στο Εκπαιδευτήριο «Εκπαίδευση Θεωρητικό» και συγγραφέα πολλών βιβλίων Αρχαίας Ελληνικής, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός αξιόλογου εγχειριδίου υψηλών προδιαγραφών, που συνιστά αποκύημα της πολυετούς διδακτικής εμπειρίας τους στο στίβο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η κ. Ποτηράκη επεσήμανε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του βιβλίου ως προς τη διδακτική πράξη, που το διαφοροποιούν από ένα βιβλίο εμπορίου, καθώς συνδυάζει θεωρία και πράξη με πλήθος ενδεικτικών απαντήσεων σε κάθε διατύπωση – και περιφερειακού χαρακτήρα. Εστίασε στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα εγχειρίδιο πλήρως εναρμονισμένο με τα δεδομένα του νέου συστήματος που καλύπτει όλο το ευρύ και απαιτητικό θεωρητικό φάσμα των τριών τάξεων του Λυκείου στα δύσβατα μονοπάτια της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Τόνισε μάλιστα την καθαρότητα του λόγου μέσα στο βιβλίο που μεταμορφώνει την a priori πολυπλοκότητα και συνθετότητα της Ελληνικής Γλώσσας σε μια ευχάριστη και βιωματική αναγνωστική πρόσληψη, προσιτή σε κάθε αναγνώστη.

Η παρουσίαση έκλεισε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών στα πεδία αναφοράς του βιβλίου και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Prosklisi-Neoelliniki-Glossa_17X21-PRESS-_3_-_1_Τ

PRO1

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap