Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

«Τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία»: Πρόκληση από την εφημερίδα Σοζού | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο άνθρωπος που επινόησε ότι μισά νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία «ξαναχτυπά» και αναφέρει σε άρθρο του πως ανήκουν στην Τουρκία τα 3/4 της Κρήτης.
Ο λόγος για τον Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας που σε άρθρο του στην εφημερίδα Σοζού αναφέρει πως «Τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». Μάλιστα συνοδεύει το άρθρο του και από χάρτη, ο οποίος δείχνει πως όλοι οι νομοί της Κρήτης, εκτός των Χανίων, είναι τουρκικοί!
Ο Γιαλίμ στη δική του θεωρία υποστηρίζει πως «στη Λωζάννη η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο απεμπόλησαν τα δικαιώματα που είχαν στην Κρήτη  τα οποία είχαν σύμφωνα με τη συνθήκη του Λονδίνο του 1913, τα οποία ανήκουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία!».
Ο Γιαλίμ είναι ακραίος εθνικιστής και στον χάρτη που δημοσιεύει στην εφημερίδα, υποστηρίζει ότι και πολλές νησίδες και μικρά νησιά γύρω από τηνΚρήτη είναι τουρκικά και άρα η Τουρκία, γράφει στο άρθρο του, έχει δικαίωμα εξόρυξης στην περιοχή.
Διαβάστε ακόμα – Πρωτοφανής πρόκληση Ακάρ: Μας ανήκει το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Κύπρος
Ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ο ίδιος που έχει καθιερώσει την ανυπόστατη θεωρία των 18 ελληνικών νησιών που ανήκουν όπως λένε στην Τουρκία.

Πηγή: ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap