Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη – Δικαιώθηκε χήρα με 3 παιδιά και… 12 δάνεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 250.000 ευρώ χρωστούσε η συνταξιούχος νοσηλεύτρια

Δικαιώθηκε μία συνταξιούχος νοσηλεύτρια του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων (Θ.Ψ.Π.) Χανίων, με τρία παιδιά.

Πρόκειται για μία χήρα με τρία ενήλικα παιδιά, η οποία είχε 12 δάνεια (σε 4 τράπεζες και στο Δημόσιο), συνολικού ύψους 253.362,32 ευρώ.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης – της οποία και είναι μέλος, το 2008 πήρε καταναλωτικά δάνεια για τη βελτίωση και αναδόμηση της κύριας κατοικίας της. Κατά τον χρόνο λήψης των δανείων, το εισόδημα της  ανερχόταν στο ποσό των 1.400 ευρώ, περίπου, όμως λόγω των περικοπών των συντάξεων, καθώς και εξαιτίας της επιδείνωση της κατάσταση της υγείας της, η γυναίκα άρχισε να δυσκολεύεται στην πληρωμή των οφειλόμενων δόσεων, περί τα τέλη του 2015.

Τα περιουσιακά στοιχεία της γυναίκας είναι μία πρώτη κατοικία 136,16 τ.μ., σε οικόπεδο, κτίσμα 95 τ.μ., καθώς και τρία αγροτεμάχια, ενώ διαθέτει σύνταξη, συνολικού ύψους 921,81 ευρώ (σύνταξη: 434,16 ευρώ, επικουρική σύνταξη: 151,09 ευρώ και σύνταξη χηρείας 336,04 ευρώ).

Έτσι, στο πλαίσιο Προσωρινής Διαταγής, το Ειρηνοδικείο των Χανίων παρείχε προστασία στη γυναίκα από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών και όρισε:

  • Ότι δέχεται το αίτημα και χορηγεί προσωρινή Διαταγή
  • Ότι απαγορεύει στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης
  • Ότι ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων, 200 ευρώ στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ’ άρθρο 8 παρ.5 του ν.3869/2010,μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση  αίτησης της
  • Τέλος, ότι το ποσό των 200 ευρώ, που ορίστηκε από το Δικαστήριο των Χανίων, είναι στα όρια του «μπορώ», της εν λόγω οφειλέτριας

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης «Καλούμε  άμεσα 31-12-2018 (λόγω κατάργησης του ν. Κατσέλη) τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, με τον ν.3869/2010 (ν. Κατσέλη – Σταθακη) είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν μαζί μας.»

Πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap