Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Εντυπωσιάζουν ένα μήνα μετά τα γλυπτά στην Αμμουδάρα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Τον θαυμασμό των επισκεπτών της Αμμουδάρας εξακολουθούν να προκαλούν τα εξαιρετικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γλυπτικής, το οποίο ως γνωστό πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως και τις 20 Ιουνίου 2017.

Αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τη λήξη του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, τα γλυπτά παραμένουν και είναι πάρα πολύ πιθανόν, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα έργα τέχνης να εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με τα γλυπτά έχουν τραβηχτεί από δημοσιογράφους και επισκέπτες  κι έχουν ήδη ταξιδέψει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο, προβάλλοντας την Αμμουδάρα, το δήμο Μαλεβιζίου και γενικότερα την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Συγχρόνως, στέλνουν δυνατά φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα για την προστασία της θάλασσας και των παραλιών από τη ρύπανση και τη μόλυνση. Άλλωστε το μήνυμα του φεστιβάλ ήταν «καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» και οι γλύπτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό φιλοτεχνώντας εκπληκτικά έργα.

Το φεστιβάλ, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ, ενώ έχει  την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Έγινε για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία του γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση σε διοργάνωση του συλλόγου Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα». Έξι έργα από άμμο, ύψους μέχρι και τριών μέτρων, φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko που πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Τα τρία έργα βρίσκονται στην παραλία στο τέρμα της οδού Νάξου στην «καρδιά» της Αμμουδάρας και τα άλλα τρία δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού.

 

 

Πηγή: cretewoman

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap