Βρειτε μας στα Social Media

XANIA

Πρόστιμο σε φοιτήτρια επειδή η μάσκα της δεν κάλυπτε τη μύτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κατταγελία φοιτήτριας για πρόστιμο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
615 Shares

Καταγγελία για ένα περιστατικό που σημειώθηκε στα Χανιά πριν από λίγες βδομάδες έκανε μια φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η νεαρή γυναίκα στην καταγγελία της στο kriti360, υποστηρίζει ότι μια αστυνομικός της τροχαίας Χανίων της επέβαλε αυθαίρετα και παράνομα πρόστιμο για λάθος χρήση της προστατευτικής μάσκας στο πλαίσιο ελέγχου για την προστασία από τον κορονοϊό. Το περιστατικό που καταγγέλλει η φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης σημειώθηκε στις 4 Απριλίου σε στάση λεωφορείου στη πλατεία 1866, και η οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι “πρόκειται για περιστατικό εντελώς αυθαίρετο και παράνομο που μόνο στόχο είχε τον εκφοβισμό”.

Παράλληλα η καταγγελία συνοδεύεται και από φωτογραφία που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή του ελέγχου.

κατταγελία φοιτήτριας για πρόστιμο

Αναλυτικά η καταγγελία:

“Περίμενα στη στάση του λεωφορείου τη στιγμή που μία αστυνομικός με έντονο και επιθετικό ύφος άρχισε να μου φωνάζει από απόσταση ότι θα μου επιβάλει πρόστιμο με την αιτιολογία ότι η μάσκα που φορούσα δεν κάλυπτε με σωστό τρόπο την περιοχή της μύτης μου.

Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα άτομα γύρω μου – αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού – προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στην αστυνομικό ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο για την επιβολή προστίμου και ότι θα μπορούσε αρχικά να μου κάνει μία σύσταση ώστε να διορθώσω τη μάσκα μου στο σωστό ύψος.

Εκείνη, φυσικά αποφασισμένη, ξεκίνησε να συντάσσει το πρόστιμο, παρά την προσπάθεια μου να εξηγήσω ότι ουδέποτε είχα αντιληφθεί ότι η μάσκα μου είχε πέσει κάτω από τη μύτη.

Μάλιστα, με έντονο ύφος με ρώτησε γιατί υπάρχει συνωστισμός στο σημείο και απόρησε όταν της απάντησα ότι αυτό είναι αναμενόμενο όταν υπάρχουν 2 δρομολόγια ανά ώρα!

Όταν αντιλήφθηκε ότι πλήθος κόσμου παρακολουθεί το περιστατικό και ενώ επί ώρα ζητούσα το λόγο της αυθαίρετης και επιθετικής συμπεριφοράς της, με «προέτρεψε» να μην δημοσιοποιήσω το γεγονός για να μην πάρει έκταση, κατονομάζοντας συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με απείλησε, μάλιστα, ότι αν δεν υπογράψω το πρόστιμο, δεν θα γίνει δεκτή η ένσταση στη συνέχεια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού είχε ειρωνικό και επιθετικό ύφος σαν να γνώριζε σε ποια απευθυνόταν ενώ φυσικά δεν γνωριζόμασταν προσωπικά. Θεωρώ ότι η παραπάνω ενέργεια και η επιμονή της αστυνομικού να επιβάλει πρόστιμο για μια ανύπαρκτη παράβαση δεν ήταν τυχαία αλλά εντελώς στοχευμένη.

Από τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα της αστυνομικού ήταν εμφανές ότι γνώριζε την ενεργή πολιτική δράση μου στο Φοιτητικό Σύλλογο του Πολυτεχνείου Κρήτης και ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχα στις κινηματικές διαδικασίες της πόλης.

Επιπλέον, στο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε δεν αναφέρεται καν το ονοματεπώνυμο της αστυνομικού, γεγονός που είναι απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και τα στοιχεία των αστυνομικών να είναι στην διάθεση των πολιτών, όπως υποχρεούνται.

Επίσης, στο πρόστιμο αναγράφεται ψευδώς ότι δεν φορούσα μάσκα, γεγονός που διαψεύδεται και από την παρακάτω φωτογραφία που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας. Τέλος, οι αναλυτικές αντιρρήσεις που κατέθεσα απορρίφθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία, απλά με απάντηση μίας γραμμής ότι κρίθηκαν «αβάσιμες».

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα περιστατικό εντελώς αυθαίρετο, παράνομο και καταχρηστικό, με μόνο στόχο τον εκφοβισμό και τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση εναντίον μου, χωρίς λόγο και αιτία. Η Τροχαία και η Αστυνομική Διεύθυνση θα έπρεπε να είναι υπόλογες και να πάρουν θέση για την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη δράση των οργάνων τους στην πόλη μας με πρόσχημα την πανδημία”.

αστυνομια προστιμο

 

 

 

κατταγελία φοιτήτριας για πρόστιμο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap