Ηράκλειο: Άδειασαν από ιατρικές μάσκες τα φαρμακεία

Shares

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει ιατρική μάσκα αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο, όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αυξημένη χρήση τους λόγω των ιώσεων, όσο ίσως και σε τεχνητή έλλειψη για λόγους αισχροκέρδειας.

Ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας πελάτης του ζήτησε πέντε κούτες από το συγκεκριμένο προϊόν.

«Όταν εμφανίστηκε έλλειψη στο φαρμακείο μου και στον συνεταιρισμό, αναζήτησα μάσκες σε διαδικτυκό site, όπου πάντα οι τιμές είναι πιο χαμηλές, και διαπίστωσα ότι ενώ εμείς πουλούσαμε το ίδιο προϊόν 1,5 ευρώ λιανική, εκεί το βρήκα 3,5 ευρώ».

Χειρουργικές μάσκες θα έχουν πάλι τα φαρμακεία του Ηρακλείου, από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, οπότε θα φτάσει η νέα παραγγελία.

Ο κ. Τσικανδυλάκης έκανε επίσης λόγο για ελλείψεις σε αντισηπτικά, αλλά και σε αντιϊκά και άλλα σκευάσματα, καθώς και σε παιδιατρικά εμβόλια, σε αντίθεση με τα αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία είναι ακόμα διαθέσιμα.

Πηγή: ekriti

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *