Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
- Κανέλλα
Σιρόπι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- Ξύσμα ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το μίγμα του χαλβά και το αφήνουμε να βράσει για λίγο μέχρι να το απορροφήσει το σιμιγδάλι. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε τον χαλβά σε μπολάκια ή φόρμα, τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα και αμύγδαλα.
Πηγή: incrediblecrete
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες του Πάσχα
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια