ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι και τυρί
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για ένα γεύμα με φίλους!
Υλικά
- 250 γρ. λαζάνια χωρίς γλουτένη προβρασμένα
- 800 γρ. σπανάκι φρέσκο τριμμένο
- 250 γρ. τυρί cottage
- 400 γρ. μυζήθρα
- 4 ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. παρμεζάνα
- 2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
- Μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ½ λίτρο μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με μία σκελίδα σκόρδο. Σε ένα άλλο κατσαρόλακι με ελαιόλαδο και την άλλη σκελίδα σκόρδο σοτάρουμε τις ντομάτες μαζί με το βασιλικό. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το σκόρδο μόλις είναι έτοιμο. Σε ένα μπολ δουλεύουμε ανακατεύοντας τη μυζήθρα μαζί με το σπανάκι, τη μισή μπεσαμέλ (250 γρ.) και λίγη παρμεζάνα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι. Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τη μυζήθρα, ύστερα 2-3 κουταλιές ντομάτα και μετά λίγο τυρί cottage. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 ή 4 φορές. Τελειώνουμε με μία στρώση ζυμαρικά και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν πριν σερβίρουμε.
Πηγή: botrini
-
XANIA2 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ12 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Στον Θεό… οι τιμές των ακινήτων στο Ρέθυμνο
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο