Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Lockdown: Για ποιους δεν ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό στην περίοδο των γιορτών

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό δεν πρόκειται να αρθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η κυβέρνηση θα επιδείξει ευελιξία σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες και θα αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα.
Ο φόβος μιας νέας διασποράς του κορωνοϊού την εορταστική περίοδο και ο κίνδυνος να επιστρέψουν οι δείκτες της πανδημίας στα προ lockdown επίπεδα, παρατείνουν την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και το αποτρεπτικό μήνυμα για όσους σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στα εξοχικά τους θα είναι ξεκάθαρο.
Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανάγκη των ανθρώπων που για την ώρα βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει διευκρινίσει ότι θα υπάρξει ευελιξία για επανένωση οικογενειών. Για παράδειγμα «για ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους».
Εξαιρούνται επίσης της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό οι στρατιώτες και όσοι ανήκουν στα σώματα ασφαλείας. Οι συγκεκριμένοι μπορούν με χαρτί να μετακινηθούν κανονικά τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την πρωτοχρονιά.

 Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν λόγους υγείας, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επαγγελματικούς λόγους και επανένωση οικογενειών.
Πηγή: menshouse

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap