Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Αυτός είναι ο μοναδικός κρατούμενος που δραπέτευσε ποτέ από το Αλκατράζ | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να δραπετεύσει από την φυλακή του Αλκατράζ. Τριανταέξι κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν, όμως όλες οι προσπάθειες έπεσσαν στο κενό. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε πολλές από αυτές είχαν τραγική κατάληξη. Αφού οι υποψήφιοι δραπέτες έχασαν τη ζωή του στην απελπισμένη τους προσπάθεια να αποφύγουν τη δικαστική τιμωρία που τους είχε επιβληθεί. Ωστόσο, ένα κομμάτι χαρτί έθεσε υπό αμφισβήτηση αυτόν τον ισχυρισμό.

Μια περίεργη επιστολή για το Αλκατράζ

«Ονομάζομαι John Anglin. Δραπέτευσα από το Alcatraz τον Ιούνιο του 1962 μαζί με τον αδερφό μου Clarence και τον Frank Morris. Είμαι 83 χρονών και σε κακή κατάσταση υγείας. Έχω καρκίνο. Εκείνο το βράδυ την γλυτώσαμε στο παρατσάκ! Ο Frank πέθανε τον Οκτώβριο του 2005. Στον τάφο του έχει γραφτεί άλλο όνομα. Ο αδερφός μου πέθανε το 2011».

«Αν ανακοινώσετε αυτά που σας γράφω στην τηλεόραση υπόσχομαι να περάσω έναν χρόνο στην φυλακή με τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες βέβαια. Θα επικοινωνήσω εγώ μαζί σας. Αυτό δεν είναι αστείο. Είναι η αλήθεια».

Αυτά είναι τα λόγια που αναγράφει μια επιστολή που έφτασε στα χέρια του FBI το 2013. Ακριβώς 51 χρόνια δηλαδή μετά την απόδραση του βαρυποινίτη! Μάλιστα το FBI έψαξε το ζήτημα για να δει αν πρόκειται για κάποια φάρσα, αφού οι εν λόγω κρατούμενοι είχαν δηλωθεί πνιγμένοι τότε, όταν δηλαδή προσπάθησαν να δραπετεύσουν

Όπως όμως δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες δεν κατάφεραν αντίστοιχα να βρουν αποτυπώματα πάνω στην επιστολή για να επιβεβαιώσουν αν πρόκειται για κάποιο περίεργο αστείο -ή μια τρομακτική πραγματικότητα που θα ντρόπιαζε κάπως την υπηρεσία…

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, μάλλον ο John Anglin είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέφυγε από το Αλκατράζ. Κι έζησε για να πει την ιστορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap