ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με “Αλειφωτό” φρέσκο τυρί κρέμα, βύσσινο και μύρτιλα
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο και δροσερό γλυκό που αγαπούν οι περισσότεροι!
Υλικά
120 g μπισκότα τύπου Digestive
70 g βούτυρο
300 g τυρί κρέμα
200 g Aλειφωτό φρέσκο τυρί κρέμα Καλογεράκη
150 ml κρέμα γάλακτος
80 g ζάχαρη άχνη
6 φύλλα ζελατίνης
1 λεμόνι
1 φασόλι βανίλιας (ακατέργαστης)
Γλυκό βύσσινο
Φρέσκα μύρτιλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα 24 εκ. και αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο. Φροντίζουμε να μην το πιέσουμε με δύναμη έτσι ώστε να μην βγει σκληρή η τάρτα μας.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Zεσταίνουμε τα 50 ml. της κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στο μίξερ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το αλειφωτό και το τυρί κρέμα για περίπου 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την άχνη, το περιεχόμενο από το φασόλι βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό του μισού λεμονιού και τέλος το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ζελατίνη. Χτυπάμε και πάλι την κρέμα για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το λιγότερο.
Γαρνίρουμε το cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και φρέσκα μύρτιλα!
Tips:
- Αντί για γλυκό βύσσινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα ή άλλα φρέσκα φρούτα.
- Το cheesecake μπορεί να σερβιριστεί και σε ατομικά ποτηράκια.
Πηγή: kalogeraki
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες του Πάσχα
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια