Σχολείο από την Κρήτη στην Ιταλία

Shares

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή στην Ιταλία βρίσκονται δέκα σχολεία σε εκπαιδευτικές εκδρομές. Από αυτά, τα δυο σχολεία, είναι στο Μιλάνο και τα 8 στην κεντρική και νότια Ιταλία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ενημερώσει τα σχολεία που επρόκειτο να φύγουν τι επόμενες μέρες για την Ιταλία να μην το κάνουν.

Οι γονείς, που έχουν στείλει τα παιδιά τους στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανάστατοι καθώς δεν γνωρίζουν τι θα γίνει.

Δηλαδή αν θα δοθούν οδηγίες να επιστρέψουν οι μαθητές πρίν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που υπάρχει από το σχολείο τους ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά την εκδρομή τους.

To δεύτερο πάντως επέλεξαν να κάνουν οι μαθητές από την Κρήτη οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη και μετά από λίγες ώρες στην Ιταλία αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω. Συγκεκριμένα την Ρώμη επισκέφτηκε χθες ένα μικρό γκρουπ 5-6 μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γενικού Λυκείου  Ηρακλείου.

Το Κρητικό σχολείο είχε προγραμματίσει εκπαιδευτική εκδρομή στη νότια Ιταλία, αλλά μετά από μόλις λίγες ώρες παραμονής στη Ρώμη αποφάσισαν να επιστρέψουν άμεσα πίσω  επιστρέφοντας στην Κρήτη χθες αργά το βράδυ, προς ανακούφιση των γονέων τους που ανησυχούσαν ιδιαίτερα.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο,  ότι αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που έχουν προγραμματισθεί προς την Ιταλία μέχρι νεωτέρας. «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιου σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση απο τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας , δρούμε προληπτικά προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο», ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με το υπουργείο έχει η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για το θέμα θα ακολουθήσουν εγκύκλιοι απο το υπουργείο οι οποίες θα αφορούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή Έλληνες εκδρομείς στην Ιταλία και στις επίφοβες περιοχές.

Πηγή:eparxies

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *