Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας: Νέα ανακοίνωση του ΠΟΥ, τουλάχιστον τέσσερα παιδιά νεκρά

Δημοσιεύτηκε

στις

ΜΕΘ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
121 Shares

Τουλάχιστον 228 πιθανά κρούσματα ηπατίτιδας – άγνωστης προέλευσης – σε παιδιά έχουν πλέον καταγραφεί σε 20 χώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Από την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 228 πιθανά κρούσματα αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ από 20 χώρες, ενώ πάνω από 50 επιπλέον κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, Τάρικ Γιασάρεβιτς, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από την Ευρώπη, αλλά υπάρχουν αναφορές και για περιστατικά στην Αμερική, τον δυτικό Ειρηνικό και τη νοτιοανατολική Ασία.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΟΥ ενημερώθηκε για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου για 10 κρούσματα στη Σκωτία που εντοπίστηκαν σε παιδιά κάτω των 10 ετών. Πάνω από 100 κρούσματα έχουν πλέον καταγραφεί στη Βρετανία.

Τουλάχιστον έναν νεκρό ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να χρειαστούν μεταμοσχεύσεις. Τουλάχιστον ένα παιδί, άλλωστε, είναι γνωστό ότι έχει πεθάνει.

Πολλά κρούσματα ανέφεραν ίκτερο και γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και έμετο.

Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ αναφέρεται στο ξέσπασμα των σοβαρών φλεγμονών του ήπατος ως οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης μεταξύ μικρών παιδιών.

«Δεν είναι ακόμη σαφές αν υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας ή αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα κρούσματα ηπατίτιδας που εμφανίζονται με τον αναμενόμενο ρυθμό αλλά δεν ανιχνεύονται», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της νέας ηπατίτιδας

«Ενώ ο αδενοϊός είναι μια πιθανή υπόθεση, οι έρευνες συνεχίζονται για τον αιτιολογικό παράγοντα», διευκρίνισε, παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Οι αδενοϊοί είναι γενικά γνωστό ότι προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, επιπεφυκίτιδα ή ακόμη και πεπτικές διαταραχές.

Μετά την ανακάλυψη των πρώτων 169 κρουσμάτων, άλλωστε, ο ΠΟΥ είχε ξεκαθαρίσει πως οι κοινοί ιοί που προκαλούν οξεία ιογενή ηπατίτιδα (ιοί ηπατίτιδας Α, Β, C, D και Ε) δεν ανιχνεύθηκαν σε κανένα από αυτά.

Τρία παιδιά πέθαναν στην Ινδονησία από μια μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος, γεγονός που ανεβάζει στους τέσσερις τους θανάτους από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τρία παιδιά πέθαναν στην Ινδονησία – Τι συμπτώματα εμφάνισαν

Τρία παιδιά πέθαναν στην Ινδονησία από μια μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος – γεγονός που ανεβάζει στους τέσσερις τους θανάτους από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης σε όλον τον κόσμο – ανακοίνωσε, παράλληλα, την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα τρία παιδιά πέθαναν τον Απρίλιο σε νοσοκομεία της Τζακάρτας, αφού εμφάνισαν ορισμένα συμπτώματα αυτής της μυστηριώδους ασθένειας.

Η ηπατίτιδα αυτή πλήττει κυρίως παιδιά κάτω των 10 ετών. Τα κυριότερα συμπτώματά της είναι διάρροια, έμετοι, κοιλιακό άλγος και φλεγμονή του ήπατος. Μέχρι σήμερα είχε αναφερθεί ένας θάνατος.

Τα τρία παιδιά από την Ινδονησία ήταν ηλικίας 2, 8 και 11 ετών. Εμφάνισαν πυρετό, ίκτερο, σπασμούς και απώλεια των αισθήσεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου, τη Σίτι Νάντια Ταρμίζι.

Μέχρι στιγμής «υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αλλά πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι δεν οφείλονται στους γνωστούς ιούς που προκαλούν τις ηπατίτιδες A,B, C, D και Rb», πρόσθεσε.Το υπουργείο συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν αμέσως τα παιδιά τους σε νοσοκομείο εάν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

 

 

Πηγή: dikaiologitika

ΜΕΘ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap