Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Η νύχτα που οι Ξυλούρηδες έμαθαν στους Ολλανδούς τι εστί Μαλεβιζιώτης | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μουσική δεν έχει σύνορα και συγκεκριμένα όρια. Είναι μια “γλώσσα” επικοινωνίας που ξεπερνά κάθε εμπόδιο και μπορεί να διεγείρει τις αισθήσεις κάθε ανθρώπου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Οι νότες και οι ήχοι “ταξιδεύουν” στα πέρατα του πλανήτη μας και μεταφέρουν τον χαρακτήρα και την ιστορία κάθε πολιτισμού. Πριν λίγες εβδομάδες λοιπόν, ήταν η σειρά της Κρητικής μουσικής να “ταξιδέψει” εκτός Ελλάδας με την συμμετοχή που είχαν οι νεαροί ξυλούρηδες σε μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση στο Άμστερνταμ….

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ο Γιώργης Ξυλούρης και οι γιοι του Αντώνης και Νίκος συνεργάστηκαν άκρως επιτυχημένα με την διάσημη ορχήστρα «Nederlands Blazers Ensemble» δίνοντας μια μοναδική συναυλία στους χώρους του κατάμεστου από θεατές και λάτρεις της μουσικής «Concertgebouw».

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Μπετόβεν και ευρύτερα την κλασική μουσική, ο πειραματισμός με νότες από διάφορες περιοχές του κόσμου “μάγεψε” κοινό και τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τον ιδιαίτερο αυτό συνδυασμό. Όσο για τις εντυπώσεις τους από την νέα γενιά Κρητικών μουσικών, όλοι εξέφρασαν τα πιο θετικά σχόλια!

Ανάμεσα στους μουσικούς σκοπούς που ερμήνευσαν οι Ξυλούρηδες, ο πατέρας Γιώργης και οι δύο γιοι, ξεχώρισε ο έντονος Μαλεβιζιώτης με πρωταγωνιστή την Λύρα και συντροφιά τα λαούτα μαζί με αμέτρητα άλλα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας από το Άμστερνταμ

Δείτε το απόσπασμα από την μοναδική βραδιά και καμαρώστε:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap