Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Τι συμβαίνει με την Κρήτη και την κατανάλωση αλκοόλ από μαθητές

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχητικό είναι πλέον το φαινόμενο της κατανάλωσης αλκοόλ σε συχνή βάση από μαθητές σχολείων στην δυτική κυρίως Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χρήση αλκοόλ 10 φορές το μήνα κάνουν ένα ποσοστό 10,3% στα Χανιά και 12,9% στο Ρέθυμνο ενώ δύο στους τρεις μαθητές πίνουν αλκοόλ, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Λιγότερα από πέντε ποτά το μήνα, καταναλώνει το 50,9% των μαθητών στα Χανιά, το 56,9% στο Ρέθυμνο, έναντι του 45,1% που είναι το πανελλαδικό ποσοστό.

Σε μέθη, περισσότερες από 3 φορές στη ζωή τους, δηλώνουν ότι έχουν βρεθεί το 18,7% των μαθητών στο Ρέθυμνο, το 16,3% των μαθητών στα Χανιά, έναντι 15,8 των μαθητών πανελληνίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια εκ των βασικών αιτιών της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ, έχουν να κάνουν με μια κακή νοοτροπία, τη λεγόμενη «επίδειξη ανδρισμού», η οποία υπάρχει σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα «Χανιώτικα Νέα» ο υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος, «είναι ανησυχητικά τα στοιχεία και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Κρήτης που κάνουν ακόμα πιο επιβεβλημένη τη συνέργεια για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος, όπως το αλκοόλ.

Πρέπει να βγούμε από τους τοίχους των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ανθυγιεινές συμπεριφορές. Σε αυτήν την προσπάθεια απαιτείται να έχουμε συμμάχους, συνεργάτες, συμπαραστάτες και την εκπαιδευτική κοινότητα για να απευθυνθούμε στον ευαίσθητο μαθητικό πληθυσμό οργανώνοντας δράσεις που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για μια άλλη κοινωνία σε λίγα χρόνια.

Είναι πολύ υψηλός ο στόχος αλλά η συμμετοχή, το μεράκι και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών παράλληλα με μια σωστή επιστημονική μεθοδολογικά προσπάθεια νομίζω ότι μας επιτρέπει να έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Μηλιαράκης, επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας των διευθυντών των σχολείων για την πρόληψη και την προαγωγή σημαντικών ζητημάτων υγείας, τα οποία απασχολούν και την τοπική κοινωνία, όπως στοματική υγιεινή, θέματα αλκοόλ και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Με πληροφορίες από τα Χανιώτικα Νέα

Πηγη: efsyn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap