Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτό είναι το Ρέθυμνο του Πολιτισμού: Δανείζουν βιβλία κατ’ οίκον (και όχι μόνο)!

Δημοσιεύτηκε

στις

βιβλίων


Με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων αγαπούν τα βιβλία και έχουν πρόβλημα πρόσβασης στον δανεισμό τους, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, θέτουν σε εφαρμογή τρεις ωφέλιμες και αποτελεσματικές δράσεις: 

  • Κατ’ οίκον παράδοση  βιβλίων,  σε συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα  οποία επιλέγουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της, http://libret.weebly.com/ ή τηλεφωνικά στο 28310 29215 & 28310 27800  και τα παραλαμβάνουν από τους υπαλλήλους και εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την επιστροφή τους, σε όλες της περιπτώσεις και τις δράσεις!

  • Δανεισμός 500 και πλέον βιβλίων  για τους συμπολίτες που έχουν τη δυνατότητα και ευχέρεια  μετακίνησης και μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνης, (πάροδος Γερακάρη 24) το οποίο λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.   Στον προθάλαμο του Κέντρου Νέων θα διατεθούν, σε τροχήλατο καρότσι, με τη μέριμνα συνεργατών του Κέντρου, βιβλία από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, που έχουν προσφερθεί σε αυτήν από δωρεές συμπολιτών μας. Οι φιλαναγνώστες  μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τον αριθμό των διατιθέμενων βιβλίων, προσφέροντας δικά τους που έχουν ήδη διαβάσει κι επιθυμούν να τα μοιραστούν με συμπολίτες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσει, με την ευγενική συνδρομή όλων μας, μια ελεύθερη ανταλλακτική βιβλιοθήκη, η οποία θα  αποτελέσει την αγαπημένη γωνιά των βιβλιόφιλων, με δυνατότητα να μετεξελιχθεί και να παγιωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, και μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, σε μια δομή πολιτισμού, υποστηριζόμενη αποκλειστικά από εθελοντές.
  • Περισσότερα από 400 βιβλία,  θα διατίθενται σε εξωτερικό, στεγασμένο χώρο της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, στην οδό Σ. Μπίρη 6, με τον ίδιο τρόπο (δανεισμός ή ανταλλαγή)  για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου.

          

Για τις παραπάνω δράσεις θα τηρούνται όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι υγιεινής για την ασφάλεια των χρηστών – συμπολιτών μας, (γάντια, αντισηπτικό, κ.λπ.) 

Πληροφορίες για την εφαρμογή των δράσεων:

κ. Μιχάλης Τρούλης, Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου,  τηλ. 28310 28457. 

Δρ  Άννα Ελευθεριάδου- Γκίκα,  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ρεθύμνης, τηλ. 28310 27800  

Φιλοδοξία όλων μας είναι, και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, οι δράσεις αυτές να παραμείνουν ενεργές και να συνδράμουν στην προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας.

 

βιβλίων
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap