Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Παραμένει κενή η θέση παιδοψυχιάτρου στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Το ένα μετά το άλλο σωρεύονται τα προβλήματα στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν παιδιά με ψυχικά προβλήματα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παραμένει κενή η θέση του δημόσιου παιδοψυχίατρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα καθώς οι ανάγκες έχουν σωρευθεί και το πλήθος των περιστατικών δεν εξυπηρετείται επαρκώς.

Σύμφωνα με την κ. Χαρούλα Θεοδωράκη που υπηρετεί στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Ρεθύμνου, παρά τον όγκο των περιστατικών που καταγράφονται και είναι ανησυχητικά για τα τοπικά δεδομένα, το κράτος κωφεύει στο αίτημα άμεσης πρόσληψης παιδοψυχιάτρου με το αιτιολογικό, ότι προβλέπεται αν ιδρυθεί Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην πόλη μας. Ωστόσο, για το μεσοδιάστημα δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα ενώ ο χρόνος ίδρυσης και λειτουργίας της νέας δομής δεν έχει προσδιοριστεί. Αποτέλεσμα είναι να αποτελεί ένα «θα» χωρίς αντίκρισμα, το οποίο μάλιστα, στην προκείμενη περίπτωση λειτουργεί ανασταλτικά και δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για υπάρχουσες , δύσκολες και επείγουσες ανάγκες.

Η θέση του δημόσιου παιδοψυχίατρου κενώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο ένας που υπήρχε ως συμβασιούχος, διορίστηκε σε μόνιμη θέση στην Κεφαλονιά, νησί, στο οποίο σήμερα υπηρετούν δύο επιστήμονες με το ίδιο αντικείμενο.  Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων, τα ειδικά σχολεία, το ΚΕΔΔΥ, οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νομού μας έχουν να αντιμετωπίσουν τις διαμαρτυρίες γονέων, τα παιδιά των οποίων ταλαιπωρούνται και κάποια από αυτά κινδυνεύουν αφού τίθενται ζητήματα φαρμακευτικής αγωγής.

Χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωράκη δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι «Οι ανάγκες που υπάρχουν καλύπτονται με αργούς ρυθμούς από Χανιά και Ηράκλειο και έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα λόγω του φόρτου των περιστατικών και της καθυστέρησης στην κάλυψη των τοπικών αναγκών. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για κάποια παιδιά. Πρέπει άμεσα να διοριστεί παιδοψυχίατρος.»

Πραγματικά δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την τακτική του αρμόδιου υπουργείου. Ποιος ο λόγος που δεν καλύπτεται η θέση έστω και με ένα συμβασιούχο έως την ίδρυση του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου; Ποια λογική δικαιολογεί αυτή τη σπουδή; Προφανώς και δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό που συμβαίνει και καθίσταται σαφές, ότι οφείλει η πολιτεία άμεσα να καλύψει το κενό που υπάρχει σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας λειτουργίας.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap