Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας καταγγέλλει απάτη στο Daynight – Έτσι προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν

Δημοσιεύτηκε

στις

παρκινγκ
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
3 Shares

Μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε στα προσωπικά μας κινητά τηλέφωνα , και χρησιμοποιώντας όνομα γνωστού επιχειρηματία του Ρεθύμνου ισχυριζόμενος ότι θέλει να μας πληρώσει μέσω win banking μας έστειλαν ένα link υποτίθεται για πιο εύκολη πρόσβαση, πατώντας πάνω στο link χάκαραν το Viber, και προσπάθησαν -με πολύ θράσος σε συνομιλίες που είχαν μαζί μας- να αποσπάσουν κωδικούς πρόσβασης τραπεζικού μας λογαριασμού. Ευτυχώς είχαμε την τύχη να το καταλάβουμε νωρίς και να το αποτρέψουμε. Προσοχή σε όλους”.

Αυτό ανέφερε η ανάρτηση του Ηρακλή Σκουλούδη στο Facebook, ο οποίος, μαζί με τον συνέταιρό του, κινδύνεψαν να πέσουν θύματα απάτης από επιτήδειο χάκερ που επιχείρησε να τους εξαπατήσει προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Το Daynight επικοινώνησε με τον Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, ο οποίος περιέγραψε λεπτομερώς κάθε κίνηση του χάκερ που, με περίσσιο θράσος, με επιμονή και υπομονή, προσπάθησε να ξεγελάσει τους δύο ιδιοκτήτες γυμναστηρίου στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τη σχολαστική περιγραφή του κ. Σκουλούδη, ο επίδοξος απατεώνας χρησιμοποίησε πολλές μεθόδους, με επίκεντρο γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας, παριστάνοντας γνωστό φαρμακοποιό του Ρεθύμνου, το όνομα του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα, ο εν λόγω φαρμακοποιός (το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτουμε για ευνόητους λόγους) φέρεται να έχει ήδη προχωρήσει σε μήνυση κατ’ αγνώστων.

«Έτσι προσπάθησαν να με παγιδεύσουν»

«Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουλίου, λίγο μετά τις 3μ.μ. Μου ήρθε ένα μήνυμα στο viber από τον συνέταιρό μου, όπου μου ζητούσε να του στείλω τον κωδικό του τραπεζικού μου λογαριασμού. Μετά από λίγο, αφού δεν απάντησα γιατί μου φάνηκε περίεργο, μου έρχεται δεύτερο μήνυμα όπου έλεγε “κωδικό πρόσβασης”. Πάλι δεν απάντησα. Μετά από πέντε λεπτά, έρχεται τρίτο μήνυμα που έλεγε “Μην με πάρεις τηλέφωνο”. Μετά από επτά λεπτά έρχεται και τέταρτο μήνυμα: “Κάνε ό,τι μπορείς, βρες μου τους κωδικούς”. Εγώ όλη αυτή την ώρα δεν απαντούσα. Μετά έρχεται κι άλλο μήνυμα που έλεγε “το βρήκες;”. Και αμέσως μετά, ήρθε και ένα τελευταίο μήνυμα, με ένα σκέτο ερωτηματικό.

Εγώ δεν απάντησα σε κανένα από αυτά τα μηνύματα. Στη συνέχεια, όμως, με πήραν 2-3 φορές τηλέφωνο από ένα άγνωστο νούμερο. Δεν το σήκωσα. Επέμενε. Στο τρίτο το σήκωσα. Μου λέει “Γεια είμαι ο φαρμακοποιός τάδε (χρησιμοποίησε το όνομα ενός φαρμακοποιού που είναι γνωστός στο Ρέθυμνο). Μου λέει “σου έχει στείλει ο Γιώργος (ο συνέταιρός μου) μήνυμα στο viber. Του απάντησες;” Του λέω “πού το ξέρεις”; Μου λέει “μίλησα με τον Γιώργο”. Εγώ κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Του λέω ‘και τι θέλετε”; Θέλω λέει να κάνω μια “κατάθεση στο γυμναστήριο. Στείλε τους κωδικούς στον Γιώργο”. Του είπα ότι θα πάρω τηλέφωνο τον Γιώργο να μιλήσω μαζί του να δω τι ακριβώς έχει γίνει. Όχι μου λέει, μην τον πάρεις “γιατί είναι σε δύσκολη κατάσταση τώρα”.

Με το που κλείσαμε πήρα το συνέταιρό μου και όταν τον ρώτησα για τα μηνύματα μου λέει “εγώ δεν σου έχω στείλει κανένα μήνυμα. Μην κάνεις τίποτα μου λέει. Κάτι δεν πάει καλά“.

Τότε, λοιπόν, ο συνέταιρός μου είπε ότι τον πήρε και εκείνον κάποιος τηλέφωνο, λέγοντας ότι ήθελε να γράψει τα παιδιά του στο γυμναστήριο και του ζήτησε να κάνει κατάθεση στην τράπεζα. Την ώρα που μιλούσαν στο τηλέφωνο, λοιπόν, όπου μάλιστα τον ρωτούσε για προσωπικά στοιχεία (για τα παιδιά του, τον σκύλο του κλπ), άρα γνώριζε πράγματα για τον συνέταιρό μου, του είπε ότι του έστειλε ένα link στο Viber και του ζήτησε να το πατήσει για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία της κατάθεσης. “Πάτα πάνω στο link που σου έστειλα” του λέει στο τηλέφωνο. Την ώρα που μιλούσαν, λοιπόν, ο συνέταιρός μου μπήκε στο Viber και πάτησε στο link που του είχε στείλει. Αυτό φαίνεται ότι έδωσε στον άγνωστο πρόσβαση στο δικό του Viber και προφανώς έτσι μπήκε και έστελνε σε εμένα μηνύματα παριστάνοντας τον συνέταιρό μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο επιδέξιος χάκερ κάλεσε και στο γυμναστήριο που διατηρούν στο Ρέθυμνο, ζητώντας προσωπικά στοιχεία των δύο ιδιοκτητών από την υπάλληλο: «Φανταστείτε ότι πήρε και στο γυμναστήριο και είπε στην υπάλληλο ότι έχει μιλήσει με τον συνέταιρό μου, ζητώντας της να της δώσει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού του λογαριασμού που έχει δώσει στην τράπεζα! Ήθελε να μπει στο e-mail για να βρει τους κωδικούς της τράπεζας! Η κοπέλα του είπε “δεν μπορώ να σας τους δώσω” κι εκείνος της απάντησε “δεν είναι τίποτα, πες μου ποιοι είναι“. Μάλιστα τη ρώτησε αν διατηρεί και εκείνη λογαριασμό στην ίδια τράπεζα!».

Ο κ. Σκουλούδης, όπως είπε στο Daynight, μαζί με τον συνέταιρό του, προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία και έπειτα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Μας είπαν ότι έχει μπει από το viber. Κλείσαμε τον λογαριασμό στο viber και ανοίξαμε άλλο. Πήραμε και στην τράπεζα για να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες”.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, δεν ήταν οι πρώτοι Ρεθυμνιώτες που προχώρησαν σε ανάλογη καταγγελία: “Με πήρε φίλος από τον χώρο και μου είπε ότι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και σε άλλο γυμναστήριο στο Ρέθυμνο. Χρησιμοποίησαν το όνομα του ίδιου φαρμακοποιού”.

παρκινγκ
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap