Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πήγαμε ως το εκπληκτικό σπήλαιο Μελιδονίου στον ορεινό Μυλοπόταμο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Μια επίσκεψη στο σπήλαιο Μελιδονίου θα αφήσει ικανοποιημένο κάθε επισκέπτη. Το σπήλαιο βρίσκεται 2 χλμ. βορειοδυτικά του ομώνυμου χωριού στον ορεινό Μυλοπόταμο με το υψόμετρο να φτάνει στα 220 μ. στη νότια πλευρά του όρους Κουλούκωνα.

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Καθώς εισέρχεται κάποιος στο φαντασμαγορικό σπήλαιο που ονομάζεται “Αίθουσα Ηρώων” θα συναντήσει αρκετούς σταλαγμίτες καθώς συναντάει το  “Μνημείoν”.

Μπαίνοντας στο δεξιό θάλαμο θα βρεθεί κάποιος στο “Σταυροδρόμι” και έπειτα στην τεράστια αίθουσα “Πάσλεϋ” γεμάτη με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Στη συνέχεια συναντάει κάποιος ογκώδεις βράχους μέχρι την αίθουσα “των βράχων” που μέσα από ένα στενό διάδρομο οδηγεί στο “Θάλαμο της Καταβόθρας” και στο τέλος της δεξιάς λωρίδας που φέρει το όνομα “Το Υπερώον”.

​​Επιστρέφοντας ξανά στο “Σταυροδρόμι” το αριστερό μέρος του σπηλαίου αποτελείται από ένα θάλαμο με στολισμό και πτυχώσεις, πλούσιο και εντυπωσιακό που ονομάζεται “Ο Θάλαμος των Παραπετασμάτων“.

Η περιήγηση μοναδική με πλούσιο υλικό προς εξερεύνηση και αρκετά κοντά στο Ρέθυμνο. Απίστευτη εμπειρία που μας φέρνει κοντά στην ιστορία των προγόνων μας.

Ο Γερόσπηλιος ή Γεροντόσπηλιος, όπως αλλιώς ονομάζεται παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων του. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν σταλαγμίτες, σταλακτίτες και κολώνες, ενώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ως τόπος λατρείας, αφού από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε λατρευτικό σπήλαιο για τον μυθικό χάλκινο γίγαντα Τάλω, ενώ στη Ρωμαϊκή περίοδο ήταν αφιερωμένο στον Ερμή.

Στα νεότερα χρόνια βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο σπήλαιο μερικές εκατοντάδες Κρητικοί από τα γύρω χωριά λόγω της επανάστασης των Κρητών κατά των Οθωμανών.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η έρευνα στο σπήλαιο ήταν περιορισμένη, ενώ έπειτα από προσπάθειες ανασκαφικής έρευνας το 1954 ο Γάλλος αρχαιολόγος P. Faure ερεύνησε το σπήλαιο και διαπίστωσε την ύπαρξη Υστερομινωικών ΙΙΙ, Υπομινωικών (1450-1100 π.Χ.) και Πρωτογεωμετρικών (10ος αιώνας π.Χ.) οστράκων, καθώς επίσης και θραύσματα ρωμαϊκών λύχνων.

Τα τελευταία χρόνια έως σήμερα διεξάγονται ανασκαφές από την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, οι οποίες έφεραν στο φως πολλά ευρήματα, κυρίως των Μινωικών χρόνων.

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap