Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Άνοιξε ο δρόμος της εξυγίανσης για την Creta Farms

Δημοσιεύτηκε

στις

creta farms
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την εξυγίανση της Creta Farms, μετά την υπογραφή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης ανάμεσα στις πιστώτριες τράπεζα και την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, η οποία αποτελεί και επίσημα πλέον τον νέο υποψήφιο επενδυτή.

Ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από δυο μήνες και παρά την έντονη αμφισβήτηση που εκφράστηκε από διάφορα μέρη, οι δυο πλευρές κατέληξαν στο τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης θέτοντας τη βάση για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και των περίπου 600 θέσεων εργασίας.

Η παραπάνω εξέλιξη κλείνει και έναν κύκλο που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τα αδέλφια Δομαζάκη παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης «έδιναν τα χέρια» παρά τις διαφορές τους για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στην κρίσιμη γενική συνέλευση της 27ης Φεβρουαρίου, η οποία θα εγκρίνει το σχέδιο καθώς επίσης την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Ο κ. Βιντζηλαίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την επόμενη μέρα υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία την πίστη του στις δυνατότητες της Creta Farms να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και να ανακτήσει τη θέση που είχε μέχρι πρόσφατα.

Ενδεικτικό της βούλησης να αναταχθεί η εταιρεία είναι το γεγονός πως έχει συσταθεί ήδη η εταιρεία που θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα και στην οποία θα μεταφερθούν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού της παλιάς εταιρείας. Για τον 52χρονο επιχειρηματία κομβικής σημασίας θεωρείται η ταχύτητα έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και η υπαγωγή στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα. «Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για όλους. Μια καθυστέρηση θα δυσχεράνει την προσπάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του.

Και σπεύδει να προσθέσει πως η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί επαρκεί μέχρι και τον Ιούλιο με παραγωγή περίπου 250 τόνων σε εβδομαδιαία βάση. Μετά από αυτό θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια. Τα οποία είναι πρόθυμος να συνεισφέρει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Να σημειωθεί πως η προσωρινή διοίκηση τη εταιρείας ανακοίνωσε πρόσφατα πως η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με την επίσπευση της διαδικασίας εξυγίανσης, πιστώτριες τράπεζες και Impala Invest συνεχίζουν την προσπάθεια επιστροφής της εταιρείας στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται ενέργειες για να αυξηθούν οι ποσότητες παραγωγής αλλά και να διευρυνθεί το εύρος των κωδικών που παράγονται ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της Creta Farms σε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ «Bazaar» και «Θανόπουλος».

Να σημειωθεί πως τα προϊόντα της εταιρείας επέστρεψαν μετά από ένα μεγάλο διάστημα και στο κανάλι της HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέτερινγκ). Σύμφωνα πάντα με τον περιβάλλον Βιντζηλαίου, τα μηνύματα από την απήχηση του κόσμου είναι ενθαρρυντικά καθώς η Creta Farms έχει «το πιο πιστό fan club». Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται αποτυπώνεται και στις παραγγελίες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φθάνουν σε περίπου 200 τόνους σε εβδομαδιαία βάση.

 

Τα «κλειδιά» του σχεδίου εξυγίανσης

Γενναίο «κούρεμα» οφειλών αλλά και σημαντική ένεση ρευστότητας από τον νέο επενδυτή προβλέπει η συμφωνία αναδιάρθρωσης της Creta Farms. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων ανήλθε στο 64%, ή 68 εκατ. ευρώ σε απόλυτο νούμερο ενώ «μαχαίρι» προβλέπεται να πέσει στο δάνειο που έχει χορηγήσει στην εταιρεία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία «χάνει» περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Απώλειες έχουν και οι προμηθευτές, οι απαιτήσεις των οποίων σχεδόν εκμηδενίζονται. Βέβαια, κύκλοι του κ. Βιντζηλαίου σπεύδουν να υπογραμμίσουν πως η παραπάνω εικόνα είναι κάπως παραπλανητική, επισημαίνοντας πως δεν «πρόκειται για ένα καθαρό κούρεμα, αφού η παλιά εταιρεία διατηρεί μια «αξιοπρεπή» περιουσία για να εξοφλήσει μέρος του παθητικού που μένει πίσω.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως στην περιουσία που διατηρεί η παλιά εταιρεία είναι ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, ένας αριθμός φορτηγών, οι προσωπικές εγγυήσεις των βασικών μετόχων της Creta Farms, μια απαίτηση περίπου 5 εκατ. ευρώ από μια συμφωνία Franchise στην Αυστραλία για την οποία η εταιρεία βρίσκεται στα δικαστήρια και ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που εκκρεμεί να εκταμιευθεί και ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του κ. Βιντζηλαίου θα χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές που θα υποστούν «κούρεμα».

Επιπλέον, δεν «κουρεύονται» οι οφειλές στους εργαζομένους –μάλιστα θα καταβληθεί ένα έξτρα ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ που αφορούν σε άδειες που εκκρεμούν από το παρελθόν- αλλά και οι προμηθευτές που έχουν εγγυητικές, οι οποίες μεταφέρονται στη νέα εταιρεία. Όσον αφορά στις οφειλές προς το Δημόσιο που απομειώνονται κατά περίπου 40% αφορούν κυρίως προσαυξήσεις ενώ δεν κουρεύονται όσες είναι διακανονισμένες.

Στα σχέδια του υποψήφιου επενδυτή είναι και η συγχώνευση της Λακωνικής Τροφίμων, την οποία ελέγχει με την Creta Farms. Ο επικεφαλής της Impala Invest σκοπεύει μόλις αναλάβει και επίσημα τον έλεγχο να ενοποιήσει τις δυο εταιρείες και να εκμεταλλευθεί τις συνέργειες που θα αναπτυχθούν προς όφελος της βιωσιμότητας του νέου σχήματος. Η συγχώνευση των δυο εταιρειών λέγεται πως αποτελεί και απαίτηση των τραπεζών.

«Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για όλους. Μια καθυστέρηση θα δυσχεράνει την προσπάθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του. Και σπεύδει να προσθέσει πως η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί επαρκεί μέχρι και τον Ιούλιο με παραγωγή περίπου 250 τόνων σε εβδομαδιαία βάση. Μετά από αυτό θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια. Τα οποία είναι πρόθυμος να συνεισφέρει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Να σημειωθεί πως η προσωρινή διοίκηση τη εταιρείας ανακοίνωσε πρόσφατα πως η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με την επίσπευση της διαδικασίας εξυγίανσης, πιστώτριες τράπεζες και Impala Invest συνεχίζουν την προσπάθεια επιστροφής της εταιρείας στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται ενέργειες για να αυξηθούν οι ποσότητες παραγωγής αλλά και να διευρυνθεί το εύρος των κωδικών που παράγονται ενώ είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της Creta Farms σε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ «Bazaar» και «Θανόπουλος». Να σημειωθεί πως τα προϊόντα της εταιρείας επέστρεψαν μετά από ένα μεγάλο διάστημα και στο κανάλι της HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέτερινγκ).

Σύμφωνα πάντα με τον περιβάλλον Βιντζηλαίου, τα μηνύματα από την απήχηση του κόσμου είναι ενθαρρυντικά καθώς η Creta Farms έχει «το πιο πιστό fan club». Η δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται αποτυπώνεται και στις παραγγελίες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φθάνουν σε περίπου 200 τόνους σε εβδομαδιαία βάση.

Πηγή: ethnos

creta farms
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραλίγο τραγωδία στο Ρέθυμνο – 50χρονος παρασύρθηκε και καλούσε σε βοήθεια | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
1 Share

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στην παραλία του Ρεθύμνου στο ύψος των Περιβολιών, άνδρας περίπου 50 ετών, που κολυμπούσε στη θάλασσα παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού και βρέθηκε στα βαθιά να ζητάει βοήθεια!

Ευτυχώς οι λουόμενοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν βουτώντας γρήγορα στο νερό και κολυμπώντας προς το μέρος του.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία δεν υπάρχει ακόμα ναυαγοσώστης, ούτε ήταν υψωμένες οι συνήθεις κόκκινες σημαίες απαγόρευσης κολύμβησης, παρά τον δυνατό αέρα και τα κύματα!

Μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας βγήκε από το νερό υποβασταζόμενος αλλά σε καλή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση στο creta24

 

 

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σου βρήκαμε ένα μέρος στην Κρήτη που θα ζήσεις ζωή… Αρχοντική! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρχοντική Ρεθύμνου
121 Shares

Στον ευλογημένο τόπο της Κρήτης εκτός από την πλούσια γαστρονομία, τους φιλόξενους ανθρώπους και την παράδοση, συναντά κανείς απαράμιλλη αρχιτεκτονική σε κάθε σημείο της.  Σκαλιστές καμάρες, εσωτερικές αυλές, επιβλητικά κτίρια που μαρτυρούν ιστορίες.  Ένα από αυτά τα αρχοντικά επισκεφθήκαμε και εμείς, στον ζεστό και φιλόξενο Νομό Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Αρχοντική, μόλις 18 χιλιόμετρα από την πόλη, στα σύνορα με τα Χανιά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορία, γνωστό από την περίοδο της Ενετοκρατίας, με βασικότερα σημεία κατατεθέν το φρούριο του Κούλε με τις πολεμίστρες, τις παλιές του εκκλησίες, το κάστρο «Καμπάλη», αλλά και τα επιμέρους βυζαντινά κτίρια.

Ο οικοδεσπότης μας, Νίκος Ρεϊζάκης φρόντισε να μας ξεναγήσει στο χωριό και να μας μιλήσει για την ιστορία του.

Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν «Αρκούδαινα», φόρος τιμής στη Θεά Άρτεμις και το ιερό της ζώο, την αρκούδα, ενώ σύμφωνα με τον μύθο στο χωριό υπήρχε Ναός λατρείας της θεάς εκεί.  Κατά την Τουρκοκρατία πάλι, το χωριό αποτέλεσε σημείο συνάντησης για την Εθνοσυνέλευση και την αναδιαμόρφωση του Συντάγματος της Κρήτης, το 1823 ενώ το 1866 90 χωριανοί σφαγιάστηκαν και το έτος 1897 το χωριό καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε από τις στάχτες του και πολλά από τα κτίριά του, ευτυχώς, διασώζονται.

Εκεί λοιπόν βρεθήκαμε στις πανέμορφες και γραφικές κατοικίες της εταιρίας «Archontiki Luxury Residence», οι οποίες πρόσφατα αναπαλαιώθηκαν και διαμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Κρήτη και να συνδυάσουν ξεκούραση και προσιτή πολυτέλεια, μέσα στην άνεση ενός σπιτιού.

Το κτίριο εκτός από τις έντονες ενετικές αρχιτεκτονικές αναφορές του, την εσωτερική αυλή και τις επιβλητικές καμάρες  του, αποτέλεσε το πατρικό του ιδιοκτήτη  ο οποίος είναι πολύ συναισθηματικά δεμένος με τον χώρο και φρόντισε να προσέξει κάθε λεπτομέρεια, διασώζοντας παλιά έπιπλα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου καθώς στην ουσία αποτελείται από δύο ξενώνες οι οποίοι επικοινωνούν μέσω εσωτερικής αυλής. Το Athina House Spa & Hammam και το Angelos House Spa & Hammam, καθένα με δικές του επιμέρους ανέσεις και ενιαία αισθητική, «ρετρό» θα την χαρακτηρίζαμε, σε χρωματικές παλέτες που ξεκουράζουν το μάτι και δημιουργούν ζεστασιά. Αν και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, εμείς θα σας αναφέρουμε βασικές λεπτομέρειες και για τους δύο χώρους…

 

Η απόλυτη χαλάρωση στο Angelos House Spa & Hammam!

Επισκεφθήκαμε πρώτα το Angelos House Spa & Hammam,το οποίο διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, καθώς και μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με  άνετη τραπεζαρία.

Το σήμα κατατεθέν του είναι τα ζεστά χρώματα του ενιαίου χώρου, με τους άνετους καναπέδες, το τζάκι και την τηλεόραση επίπεδης οθόνης με Blu-ray player.

Αυτό που αξίζει να παρατηρήσει κανείς  είναι η οροφή με τα ξύλινα δοκάρια και τον cozy φωτισμό.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, οι παροχές περιλαμβάνουν υδρομασάζ, χαμάμ, και καμπίνα ντους με υδρομασάζ.

Επίσης, στην εξωτερική πλευρά του καταλύματος υπάρχει σκεπαστή βεράντα με ξαπλώστρες και καναπέ για στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Θα βρείτε επίσης μπάρμπεκιου και εξωτερική τραπεζαρία για γεύματα στο ύπαιθρο.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Εάν επιθυμήσετε υπηρεσίες μασάζ μπορείτε να το ζητήσετε έξτρα, με κάποια χρέωση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

 

Μείναμε με ανοιχτό το στόμα στο Athina House Spa & Hammam!

Το Athina House Spa & Hammam εκτείνεται σε 350 τετραγωνικά μέτρα, με εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και μία πανέμορφη ταράτσα με τζακούζι.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης θα παρατηρήσει το επιβλητικό πλακόστρωτο πάτωμα της εσωτερικής αυλής, ένα πέτρινο συντριβάνι και κεραμικά πιθάρια, επιλογές αρμονικές με το ύφος του κτίσματος.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Στο επάνω πάτωμα βρίσκεται η μεγάλη βεράντα, με τις πρασινάδες όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του στον φρέσκο αέρα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η κουζίνα και το σαλόνι, μαζί με το τζάκι.

Τα έπιπλα του χώρου είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εναρμονίζονται με το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, με στατικό ποδήλατο, βάρη και πολλά άλλα για όσους θέλουν να μην βγουν εκτός φόρμας κατά τις διακοπές τους.

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα αποτελείται από ένα κεντρικό κρεβάτι, με άνετα στρώματα και με λευκά είδη υψηλής αισθητικής ενώ διαθέτει δικό του μπάνιο το οποίο έχει λειτουργία υδρομασάζ αλλά και ντους.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια, τα δύο με διπλό κρεβάτι και επίσης με μπάνιο με υδρομασάζ, ενώ το τρίτο διαθέτει κουκέτα. Όλα έχουν δικό τους κλιματισμό και τηλεόραση.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Το ωραιότερο σημείο είναι η ταράτσα του Athina House καθώς είναι διαμορφωμένη για να προσφέρει ξεκούραση, άνεση αλλά και την ομορφότερη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Είναι 100 τετραγωνικά μέτρα, με τζακούζι ενώ ολόγυρα βρίσκεται γυάλινη τζαμαρία, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα τον καιρό.

Επίσης, διαθέτει μπάρμπεκιου και τραπεζαρία ώστε να απολαύσετε τα γεύματά σας εκεί, κάτω από την πέργκολα και με ξαπλώστρες ώστε να μπορείτε να κάνετε ανενόχλητοι ηλιοθεραπεία.

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας, το Archontiki Luxury House είναι η ιδανική επιλογή για άνετες διακοπές μέσα στην Κρητική φύση.

Εκτός από το πανέμορφο χωριό της Αρχοντικής το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, εξίσου όμορφη είναι η γύρω περιοχή του χωριού, με την Επισκοπή να βρίσκεται ακριβώς δίπλα αλλά και το χωριό Αργυρούπολη, Αγία Δύναμη, Μυριοκέφαλα και Ασή Γωνιά παραπάνω ενώ η παραλία της Επισκοπής, γνωστή για τα καθαρά νερά και την αχανή έκτασή της, βρίσκεται μόλις 4χλμ μακριά.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ένα παραδοσιακό καφέ βρίσκεται σε απόσταση 300μ. και ένα σούπερ μάρκετ είναι στα 2χλμ. από το κατάλυμα. Η πόλη του Ρεθύμνου απέχει 18χλμ., (στην ουσία περίπου 20 λεπτά) ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο των Χανίων είναι 55χλμ. μακριά.

Ο Νίκος Ρεϊζάκης φροντίζει κάθε επισκέπτης να νιώθει σαν το σπίτι του, έχοντας για καλωσόρισμα ένα πλεκτό παραδοσιακό καλάθι γεμάτο με καλούδια, όπως κρασί, τοπικά ποτά και εποχιακά φρούτα ενώ στα μπάνια, όπως μας αποκάλυψε βρίσκονται τα χειροποίητα σαπούνια της μητέρας του, Αγγελικής, με βάση τους το παρθένο ελαιόλαδο μαζί με αιθέρια έλαια. Στα plus των καταλυμάτων, βάζουμε την σειρά από ποδήλατα που υπάρχουν στον χώρο και διευκολύνουν τους επισκέπτες στην μετακίνηση και την εξερεύνηση του τοπίου! Όλα τα σημεία διαθέτουν WiFi και πολλές άλλες επιμέρους παροχές.

Το σίγουρο είναι ότι η πιο σημαντική λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά ήταν η ζεστή Κρητική φιλοξενία που δεχτήκαμε!

 

Αρχοντική Ρεθύμνου
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Μπήκαν υπογραφές σε 5 συμβάσεις για έργα ύψους 2.4 εκ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
9 Shares

Πέντε εργολαβικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.423.800 Ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπέγραψε το Σάββατο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένα εμβληματικό έργο θα λάβει σάρκα και οστά στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πέτσας Ρέθυμνο
Φωτογραφία: goodnet
19 Shares

Το Ρέθυμνο επισκέφθηκε Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη.

Αρχικά συναντήθηκε με το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και στη συνέχεια με την αντιπεριφερειάρχη κα. Λιονή, με δημάρχους και εκπροσώπους από διάφορους φορείς.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εξήγγειλε ένα εμβληματικό έργο για το Ρέθυμνο: το μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ και ενός πάρκου στην πλατεία 4 Μαρτύρων. Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προϋπολογισμό 23.800.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και υπέργεια ανάπλαση και διασύνδεση του σημερινού χώρου πάρκινγκ με τον δημοτικό κήπο και την παλιά πόλη.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας και ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκαν το κτίριο της Δημοτική Φιλαρμονικής, όπου επίσης τους περίμενε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης , ο οποίος τους ενημέρωσε για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου που έχει ενταχθεί κι αυτό στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

181329927_1212345759200281_75815609729923394_n.jpg

Πέτσας Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

7 κεντρικοί δρόμοι του Ρεθύμνου αναβαθμίζονται ριζικά

Δημοσιεύτηκε

στις

παρκινγκ
21 Shares

Το έργο της ανάπλασης επτά κεντρικών δρόμων στην πόλη του Ρεθύμνου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, o προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.793.000,00 €.

Το έργο έχει τον τίτλο «Βιοκλιματική Ανάπλαση  κεντρικών συνδετήριων οδών  πόλης Ρεθύμνου» και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντικείμενο της πρότασης είναι η ανάπλαση επτά οδών στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Οι έξι από αυτές συνδέουν κάθετα τις ήδη αναπλασμένες κεντρικές αρτηρίες της πόλης Λ. Κουντουριώτη και οδού Μοάτσου. Ο έβδομος  δρόμος είναι παράλληλος των κεντρικών αρτηριών. Το σύνολο μήκος ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου  800 μέτρα.

bioclimatic

Η συνολική επιφάνεια ανάπλασης και των 7 δρόμων είναι περίπου 9.000 τετραγωνικά μέτρα. Κατασκευάζονται νέα πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος σε κάποια σημεία το 1 μέτρο και 60 εκατοστά.Στη μια πλευρά, ανάλογα με το εκάστοτε πλάτος τοποθετείται λωρίδα όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες.

Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο όμοια με αυτά των αναπλάσεων της Λεωφόρου Κουντουριώτη  και οδού Μοάτσου. Όλες οι διαβάσεις πεζών και οι διασταυρώσεις οδών είναι υπερυψωμένες και με επίστρωση από τσιμεντοκυβόλιθο δύο αποχρώσεων.

Σε όλο το μήκος των δρόμων χρησιμοποιείται άσφαλτος με εξαίρεση την οδό Παρεν Σιγανού που επιλέχτηκε ως δρόμος γειτονιάς, να επιστρωθεί σε όλο το μήκος με τσιμεντοκυβόλιθο.

Ο τσιμεντοκυβόλιθος χρησιμοποιείται ως υλικό για την επίστρωση όλων των εσοχών που που δημιουργούνται για θέσεις στάθμευσης.

Στο τμήμα του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Πρεβελάκη με αρχή από Λεωφόρο Κουντουριώτη και για 35 περίπου μέτρα προτείνεται η ανακατασκευή του υφιστάμενου διαχωριστικού τοίχου του εκεί δημοτικού σχολείου με στόχο τη μεγαλύτερη διαπλάτυνση  του πεζοδρομίου. Το ελάχιστο πλάτος διέλευσης οχημάτων είναι τα 3.20 μέτρα. Το μέγιστο είναι τα 3.50 μέτρα.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει γίνει Ανάπλαση των οδών Πρεβελάκη, Καστρινάκη, Παρέν Σιγανού, Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Καζαντζάκη, Ασκούτση. Συνολικής έκτασης περίπου 9.000 τετραγωνικά μέτρα και μήκος δρόμου περίπου 800 μέτρα.

 

παρκινγκ
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Έκαναν καισαρική σε 39χρονη με κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

εγκυμοσυνη
15 Shares

Είναι η πρώτη επείγουσα καισαρική τομή σε μητέρα ασυμπτωματική που γίνεται στο ρεθυμνιώτικο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Με επιτυχία και τηρώντας όλα τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και με ενισχυμένο εξοπλισμό που περιελάμβανε από ειδικές στολές και μάσκες έως και ειδικά γάντια έγινε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου -και σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον- μια γέννα με καισαρική τομή σε 39χρονη αλλοδαπή γυναίκα που ήταν θετική στον κορονοιό.

Πρόκειται για την πρώτη επείγουσα καισαρική τομή σε «θετική» μητέρα που έγινε στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, καθώς η γυναίκα διαγνώστηκε θετική στον ιό δυο ημέρες πριν τη γέννα, την ίδια στιγμή που κανένα άλλο μέλος της οικογένειας της δεν νοσεί.

Οι γιατροί της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου αρχικά έκριναν πως η γυναίκα θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς (Χανιά ή Ηράκλειο) για να γεννήσει, όμως αυτό δεν έγινε, αφού η νεαρή μητέρα έπρεπε να εισαχθεί επειγόντος χθες το βράδυ στο χειρουργείο.

Το αποτέλεσμα ήταν όλη διαδικασία να εξελιχθεί ικανοποιητικά και χωρίς απρόοπτα, με συνέπεια να γεννηθεί από την ασυμπτωματική μητέρα ένα κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 700 γραμμαρίων, το οποίο χαίρει άκρας υγείας όπως η μαμά του. Μάλιστα μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται σε απομονωμένο δωμάτιο της μαιευτικής κλινικής, ενώ σήμερα αναμένονται και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να διαπιστωθεί εάν το βρέφος είναι θετικό στον ιό ή όχι.

Πάντως, αμέσως μετά την διαδικασία έγινε απολύμανση στους χώρους του χειρουργείου και της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Πηγή: neakriti.gr

εγκυμοσυνη
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap