Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πρώτη η Κρήτη στην προσφορά αίματος με 15 χιλιάδες εθελοντές | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

εθελοντικη αιμοδοσια

Η Κρήτη με βασικό πυλώνα την διαχρονική και συνεπή προσπάθεια η οποία εξελίσσεται στο Ηράκλειο παραμένει πρωτοπόρα σε πανελλαδικό επίπεδο στην προσφορά αίματος εθελοντικά.

Την ίδια στιγμή πάνω από 15 χιλιάδες εθελοντές ζωής από το νησί είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του «Συλλόγου Όραμα Ελπίδας» στοιχεία που αναδείχθηκαν στο 9ο Συμπόσιο για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων.

Τιμώντας την ανταπόκριση των Κρητικών στην προσφορά ζωής και ελπίδας στις εργασίες του συμποσίου που πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της αντιδημαρχείας εθελοντισμού και του συλλόγου «ΑιματοΚρήτης» στο Ηράκλειο βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας όσο και ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στόχος της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Μαίρη Καριωτάκη, ήταν αφενός η ενισχύσει της εθελοντικής προσφοράς καθώς οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγάλες και τα μοναδικά δώρα ζωής σε συνάνθρωπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαρτώνται από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολίτων και αφαιρετέου η διαμόρφωση της επομένης ημέρας για την δωρεά αίματος και οργάνων.

Μετά τις κρίσιμες στιγμές που πέρασαν στο διάστημα της πανδημίας η εθελοντική προσφορά αίματος επανήλθε σε ικανοποιητικά επίπεδα ωστόσο και πάλι καλύπτεται μόλις το 65% των καθημερινών αναγκών.

Πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ