Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop
Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop

Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στην Κρήτη, καθώς χθες Κυριακή έλαβε χώρα με επιτυχία η διαδικασία της παράδοσης των εμβολίων σε Ηράκλειο και Χανιά από τον ΣΥΦΑΚ. Σήμερα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί σε δύο νοσοκομεία του νησιού: στο ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Η “αυλαία” στους εμβολιασμούς ανοίγει την ώρα που η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών κάνει λόγο για αναβολή της «προγραμματισμένης έναρξης των εμβολιασμών για τις 4/1 σε μια σειρά νοσοκομείων της χώρας». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα πάντως με δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης “Ελευθερία”.
Εκτός από το ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο “1ο κύμα” (πρόκειται για τις 3 φάσεις εμβολιασμών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας), και στα οποία ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός, τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης περιλαμβάνονται στο “2ο κύμα” που ξεκινούν εμβολιασμούς την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου: Πρόκειται για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς και τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης.

Η διαδικασία της διανομής των πρώτων εμβολίων στην Κρήτη έλαβε χώρα χθες κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό τον γενικό συντονισμό του γενικού διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη. Αρχικά έγινε η παράδοση των εμβολίων στο ΠΑΓΝΗ και λίγες ώρες αργότερα έλαβε χώρα η παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Αλιμπέρτης, «όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο», συμπληρώνοντας πως «θα κάνουμε λιγάκι υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά».
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Πήγαν όλα καλά, όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, αλλά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ταξίαρχο κύριο Σπυριδάκη, ο οποίος επιμελείται προσωπικά της διαδικασίας της ασφάλειας της μεταφοράς και της φύλαξης στον χώρο μας. Με όλους τους εμπλεκόμενους έχουμε εξαιρετική συνεργασία: και με τα παιδιά από τον Στρατό και με την Πολιτική Προστασία. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο», δήλωσε χθες το πρωί από το Ηράκλειο ο κ. Αλιμπέρτης.
 

Στα Χανιά

 
Ο ίδιος δήλωσε λίγο αργότερα από τα Χανιά ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε καμία από τις δύο παραδόσεις, στο ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Χανίων. Πήγαν όλα εξαιρετικά. Θέλω να ευχαριστήσω και τις διοικήσεις και τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων, διότι βοήθησαν και συμπεριφέρθηκαν έτσι όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει. Από την πλευρά μας ήμασταν σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε όπως έπρεπε να πάνε, αφού είναι μια δουλειά που την κάνουμε έτσι κι αλλιώς χρόνια (τη διαφύλαξη και τη διανομή των φαρμάκων), επομένως δεν υπήρχε κανένα θέμα».
Ο κ. Αλιμπέρτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα και «τον στρατηγό κ. Αντώνη Ρουτζάκη, ο οποίος είχε υπό την επίβλεψή του τη διαδικασία της ασφάλειας των εμβολίων», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει. Όλα δείχνουν ότι θα δουλέψουν ρολόι. Θα κάνουμε λιγάκι υπομονή και όλα θα πάνε μια χαρά».
«Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης. Παραλαμβάνουμε τα πρώτα εμβόλια. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν αύριο (σ.σ. σήμερα) στο νησί μας σε δύο νοσοκομεία: στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Τις επόμενες ημέρες, υπάρχει προγραμματισμός και θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί και στο σύνολο των νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας. Όπως έχει αναφέρει και ο υπουργός Υγείας και ο γενικός γραμματέας, στόχος είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των υγειονομικών», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, υπό την επίβλεψη της οποίας πραγματοποιήθηκε η παράδοση των εμβολίων.
Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, «αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι θα έχουμε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μέσα στο χρονοδιάγραμμα το προβλεπόμενο βάσει της κεντρικής Επιτροπής διαχείρισης του εμβολιασμού».
«Το νοσοκομείο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι όλο το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, από τις επισκέπτριες υγείας, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό που έχει εμπλακεί σε αυτήν τη διαδικασία, έχει δηλώσει εκπληκτική προθυμία συμμετοχής και έχουμε κι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής των ανθρώπων που θέλουν να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 8 το πρωί, εμβολιάζοντας τους υγειονομικούς μας. Ξεκινάμε με τις ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή “άμυνας”», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Στέλιος Κτενιαδάκης.
«Ξεκινάμε με τρία εμβολιαστικά κέντρα το πρωί και δύο εμβολιαστικά κέντρα το απόγευμα. Συνολικά υπολογίζουμε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα εμβολιαστούν γύρω στα 130 άτομα. Περίπου 125-130 άτομα θα είναι ο συνολικός αριθμός των υγειονομικών που θα εμβολιάζονται κάθε μέρα», συμπλήρωσε ο κ. Κτενιαδάκης.
«Το κεντρικό σύνθημα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου “Εμβολιάζομαι δίνοντας έμφαση στη ζωή” ουσιαστικά σημαίνει προστατεύω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και την κοινωνία γενικότερα. Αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο και ο μόνος που έχει να φοβάται από αυτήν την κίνηση είναι ο κορωνοϊός», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΙΣΗ, κ. Χάρης Βαβουρανάκης.
Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν πλησιάζει το 75% και συνεχίζει να αυξάνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή των εμβολίων του ΣΥΦΑΚ θα γίνεται ανά δύο ημέρες σε κάθε νοσοκομείο της Κρήτης.
 

“Γκρίνια” γιατρών για τις αναβολές

 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί τον εφησυχασμό.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους για το αντίθετο, η πραγματικότητα είναι ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών για τις 4/1 (σ.σ. για σήμερα) σε μια σειρά νοσοκομείων της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το επίσημο πλάνο διανομής των εμβολίων, που κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά στις 2/1, καθώς και από σχετικά έγγραφα των Υ.ΠΕ. που κοινοποιήθηκαν υπηρεσιακά την ίδια μέρα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία Γ.Κ.Ν. “Γεννηματάς” Αθήνας, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, στα Κ.Υ και στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας και στο ΕΙΑΑ.
Αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που περιλάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.
Η αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Θεμιστοκλέους να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη σειρά παρόμοιων κυβερνητικών ενεργειών που δείχνουν πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προπαγάνδα και όχι για την ουσία», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης “Ελευθερία”, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Μέχρι τις 3 μ.μ. σήμερα (σ.σ. χθες) έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί. Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης».
Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε 3 φάσεις. Αύριο (σ.σ. σήμερα) Δευτέρα 4/1/2021 θα προστεθούν 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά τα στρατιωτικά νοσοκομεία – τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 στρατιωτικά νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα».

 
Πηγή: neakriti

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ιερέας κυκλοφορούσε και οπλοφορούσε!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ιερέας

Στο αυτόφωρο Ηρακλείου οδηγήθηκε ένας ιερέας στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα όπλο.

Ο ιερέας κινούνταν με το όχημα του όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο.

Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς σε σωματικό έλεγχο που του έγινε εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο ενώ ακολούθησε και έρευνα στο σπίτι του χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι.

Πηγή: cretapost

ιερέας
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση έως και 500% στις κρατήσεις των Βρετανών – Στην κορυφή το νησί

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τουρισμός

Μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις σε tour operators και αεροπορικές εταιρίες, σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην Βρετανία, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δημοσιοποίησε τα στάδια ανοίγματος της αγοράς από το Lockdown και την επανέναρξη του Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Κρήτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Βρετανούς τη φετινή χρονιά.

Η Επιτροπή Ταξιδιών (Travel Task Force) θα εισηγηθεί έως τις 12 Απριλίου, για την ημερομηνία έναρξης των ταξιδιών στο εξωτερικό, που δεν θα είναι νωρίτερα από τις 17 Μαϊου, σε καμία περίπτωση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες με χώρες, μεταξύ των οποίων και με την Ελλάδα, για ταξιδιωτικές συμφωνίες.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι έχουν ήδη διαπιστώσει αύξηση των κρατήσεων, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού σχετικά με τον οδικό χάρτη ανοίγματος, ενώ η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στην Βρετανία, ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις της αυξήθηκαν κατά 500% τη νύχτα. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία ήταν οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις, είπε εκπρόσωπος της εταιρίας για ταξίδια από τον Ιούλιο και μετά.

Καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε σαφές πλαίσιο για την επενέναρξη των ταξιδιών η εταιρία ανακοίνωσε ότι όποιος πρόκειται να ταξιδέψει μεταξύ 17 Μαΐου και τέλους Ιουνίου μπορεί να αλλάξει την κράτησή του σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς χρέωση.

Η Thomas Cook είπε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της αυξήθηκε κατά 100% τη Δευτέρα από τις 15:00 GMT και μετά, με κρατήσεις που ήδη «πλημμυρίζουν» για χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία.

“Η ανακοίνωση της κυβέρνησης σήμερα είναι καλή είδηση ​​για όσους από εμάς είναι απελπισμένοι για να φύγουν για διακοπές”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Alan French.

“Ενώ περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, είναι σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια τους επόμενους μήνες και ελπίζουμε ότι θα έρθει εγκαίρως για τις καλοκαιρινές διακοπές”.

Ο Steve Witt, συνιδρυτής της ομάδας πρακτορείων Not Just Travel, δήλωσε: «Είναι πολύ πιο σαφές χρονοδιάγραμμα από ότι περίμεναν πολλοί άνθρωποι. Έχουμε ήδη δει μια αύξηση των ερωτήσεων και των κρατήσεων καθώς οι πελάτες θέλουν να κάνουν κρατήσεις πριν εξαντληθούν τα πακέτα. Αναμένουμε οι διακοπές εντός του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι πολύ δημοφιλείς φέτος και είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι να απογοητευτούν εάν δεν κάνουν κράτηση νωρίς, ενώ η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και τα ΗΑΕ είναι επίσης πολύ ισχυροί προορισμοί για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Ο Paul Charles, συνιδρυτής της εκστρατείας Save Our Summer δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσες πολλές εταιρείες ενώθηκαν με επιτυχία για την επανεκκίνηση του Μαΐου. Ενώ τους ευχαριστούμε για την εκτεταμένη υποστήριξή τους, θα συνεχίσουμε επίσης να καλούμε την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για να εξασφαλίσει το νέο άνοιγμα στις 17 Μαΐου. Δεκαέξι εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν ήδη εβολιαστεί πλήρως μέχρι τότε και θα έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν. Είναι μια ημερομηνία που καθορίζεται για να ταξιδέψουν οι καταναλωτές και η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι θα διεξάγονται test παγκόσμιας αποδοχής, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δύο φορές».

Η EasyJet ανέφερε επίσης αύξηση 337% στις κρατήσεις πτήσεων και 630% αύξηση στις κρατήσεις διακοπών για τοποθεσίες όπως το Αλικάντε, η Μάλαγα, το Palmo, το Faro και η Κρήτη. Οι κρατήσεις είναι ισχυρότερες τον Αύγουστο, ακολουθούμενες από τον Ιούλιο και μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον είχε «δώσει μια πολύ απαραίτητη ώθηση στην εμπιστοσύνη» για τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Έχουμε δει συνεχώς ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και αυτή η αύξηση των κρατήσεων δείχνει ότι αυτό το μήνυμα από την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα ταξίδια ήταν αυτό που περίμεναν οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου”, είπε.

Η Amanda Matthews, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτης του γραφείου πολυτελών ταξιδιωτικών πρακτορείων που εδρεύει στο Ramsbottom, Designer Travel, αναφέρει ότι η εταιρεία της έχει δει διπλάσιο αριθμό ερωτήσεων και νέων κρατήσεων για το φετινό Καλοκαίρι.

Απογοήτευση για το Πάσχα

Ενώ ο χάρτης εξόδου από το lockdown έχει δώσει ελπίδα για τις καλοκαιρινές διακοπές, η ειδική λιανικής Kate Hardcastle λέει ότι υπάρχει «τεράστια απογοήτευση» στον ταξιδιωτικό κλάδο για το Πάσχα, που δεν θα υπάρξει ταξιδιωτική κίνηση.

“Το Πάσχα είναι προφανώς ένα κρίσιμο κομμάτι του ταξιδιωτικού ημερολογίου για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τη βιομηχανία, οπότε είναι χαμένη ευκαιρία”, είπε στο BBC και συμπλήρωσε: “Γνωρίζω επίσης ότι πολλές οικογένειες εξαρτώνται από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς είναι φθηνότερες και πιο οικονομικές από τις καλοκαιρινές διακοπές”.

Η κα. Matthews είπε ότι η εταιρεία της δεν πίστευε ότι το Πάσχα «θα ήταν στην απελευθέρωση», αλλά πολλοί πελάτες ήταν ακόμη αισιόδοξοι και ορισμένοι είχαν μετακινήσει ακόμη και τις διακοπές τους τρεις ή τέσσερις φορές το 2020. Αν πιστεύαμε ότι ο Μάιος θα μας επέτρεπε να ξανανοίξουμε, τότε πιστεύω ότι θα είχαμε ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι, αλλά η αβεβαιότητα και η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις ημερομηνίες, τα πιθανά μέτρα καραντίνας και το κόστος των test για την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει τη δουλειά μας δύσκολη».

Πηγή: money-tourism.gr

τουρισμός
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοφανές περιστατικό: Έκλεψαν χρήματα από άστεγο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

άστεγος
278 Shares

Ένα απίστευτο περιστατικό διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την ΕΛ.ΑΣ, υτπάρχει καταγγελία ότι άγνωστος άνδρας προσέγγισε και απέσπασε χρήματα από έναν άστεγο.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο κοινόχρηστο υπόγειο χώρο όπου ο άστεγος έχει βρει μία γωνιά για να κοιμάται.

Ο άγνωστος άνδρας τον πλησίασε και με τη βία του απέσπασε χρηματικό ποσό που προερχόταν από τη σύνταξη του θύματος.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: ekriti

κεντρική φωτογραφία: neakriti

άστεγος
278 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

«Πικρός» ο καφές σε δύο καφετέριες με κέρασμα…πρόστιμο από την ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από

καφέ
30 Shares

Δύο ιδιοκτήτες καφετεριών σε Ηράκλειο και Χανιά αποφάσισαν να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματά τους, σα να… μην υπάρχουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, χτες Σάββατο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη καφετέριας στα Χανιά, αφού ο ίδιος σέρβιρε πελάτες στον εσωτερικό χώρο του καταστήματός του. Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Το πρόστιμο των 3.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, και σε έναν ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ηράκλειο, καθώς ο άνδρας σέρβιρε κανονικά πελάτες, στον εξωτερικό του καταστήματός του.

Την ίδια στιγμή, τα πρόστιμα της ΕΛ.ΑΣ. για μη χρήση μάσκας και περιορισμό των μετακινήσεων έφτασαν τα 95 το Σάββατο. Τα 20 (2 στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, 10 στο Ηράκλειο) αφορούσαν στη μη χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα 75 (2 στα Χανιά, 12 στο Ρέθυμνο, 50 στο Ηράκλειο, 6 στο Λασίθι και 5 στο ΒΟΑΚ) αφορούσαν τις απαγορεύσεις σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Πηγή: neakriti

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

καφέ
30 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Έφυγε» στα 42 του χρόνια ο Γιώργος – Είχε διαγνωστεί με κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

από

302 Shares

Περίπου μα εβδομάδα μετά την διάγνωση ότι προβλήθηκε από κορονοϊό, ο Γιώργος Λιακάκης, άφηνε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο γνωστός και αγαπητός οπερατέρ, αισθάνθηκε δύσπνοια την περασμένη Πέμπτη και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Δυστυχώς το βράδυ του Σαββάτου άφηνε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο ίδιος, όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό έγραψε χαρακτηριστικά:

“Ηρθε λοιπον και η σειρα μου.covid19(+) στο rapid test και βουρ βενιζελειο χθες ολη μερα.Εχω ενημερωσει τους παντες που ηρθα κοντα και αθελα μου ισως να εχουν κολησει.Αν το προλαβει καποιος νωρις ειναι μια γριπη βαρβατη,αν παλι οχι τοτε κλαψτε μανουλες και βουνα το παλικαρι….
Να προσεχετε, ο covid ειναι και φερεται υπουλα και γιαυτο εχει γινει οτι εχει γινει ενα χρονο τωρα.Τεραστιο ευχαριστω στο ΤΕΠ COVID19 του Βενιζελειου νοσοκομειου για την αψογη αντιμετωπιση της περιπτωσης μου.Μασκα παντου αντισυπτικο με το λιτρο και ολα θα πανε καλα.Να προσεχετε”!

Πηγή: cretalive

302 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γέμισαν με φόλες μια ολόκληρη γειτονιά | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κακοκαιρια σκυλια
79 Shares

Τον θάνατο επιχείρησαν να «σπείρουν» για ακόμη μια φορά άγνωστοι, πετώντας φόλες σε περιοχή του Ηρακλείου.

Το θλιβερό περιστατικό καταγράφηκε στην Καλλιθέα και ευτυχώς τα σκυλιά που κατανάλωσαν το δηλητήριο εντοπίστηκαν εγκαίρως και μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν θορυβηθεί και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν οι φόλες είχαν εντοπιστεί από ένα μικρό παιδί.

Μιλώντας στο Creta24, η Άννα Δαρζέντα κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως όλα συνέβησαν γύρω στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο σύζυγος της επέστρεψε σπίτι και την ενημέρωσε για ένα από τα δύο σκυλιά που είχε καταναλώσει το δηλητήριο. «Μου είπε ότι μάλλον είχε φάει φόλα. Είχε σπασμούς και το σκυλί πραγματικά ήταν σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιες κοπέλες, τους κάναμε κάποιες ενέσεις και τα βάλαμε στο αυτοκίνητο για να πάνε στον κτηνίατρο».

Η κ. Δαρζέντα δηλώνει δυσαρεστημένη από το εν λόγω γεγονός καθώς όπως τόνισε τα σκυλιά «δεν αξίζουν αυτή την τύχη». «Είναι πολύ φιλικά, τα παιδιά μας παίζουν μαζί τους. Είναι απάνθρωπο, δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος κάνει κάτι τέτοιο. Αν πειράζουν ένα σκυλί έτσι θα μπορούσαν να το είχαν κάνει και σε άνθρωπο. Είναι απαράδεκτο!».

Από την πλευρά της, η μία από τις δύο γυναίκες που βοήθησαν να μεταφερθούν στα ζώα στον κτηνίατρο ανέφερε πως τα σκυλιά τα φροντίζουν και τα προσέχουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. «Δεν γαυγίζουν καν, δεν ενοχλούν κανέναν. Βρήκαμε δύο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν παραπάνω στη γειτονιά αδέσποτα. Τα σκυλιά έβγαζαν κυριολεκτικά αφρούς, εμείς τα πήγαμε στο γιατρό όπου και συνεχίζουν τη θεραπεία τους».

κακοκαιρια σκυλια
79 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap