Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Με λουκάνικα, κρασί και μαλεβιζιώτη περιμένουν τον Κάρολο και την Καμίλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κρασί, λουκάνικα και βότανα της Κρήτης, παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και ενημέρωση για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, θα υποδεχθούν οι Αρχάνες τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Ένα παραδοσιακό κρητικό γλέντι θα «περιμένει» τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στην πλατεία της Παναγίας, στις Αρχάνες. Το πριγκιπικό ζεύγος θα παραμείνει στον οικισμό των Αρχανών για περίπου 70 λεπτά. Θα «γνωρίσει» τις τοπικές γεύσεις και θα… μυηθεί στους κρητικούς χορούς. «Στην πλατεία, θα γίνει μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων. Λάδι, κρασί, σταφίδες, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά της Κρήτης. Στην συνέχεια, δύο χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν χανιώτη και μαλεβιζιώτη. Αν έχουμε χρόνο, αν μείνουν λίγο παραπάνω, θα βάλουμε και πεντοζάλη» λέει στο kritimono ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη. «Θα επισκεφθούν την Αναπτυξιακή Εταιρεία και, στην συνέχεια, θα μεταβούν στο παλαιό Δημοτικό σχολείο. Εκεί θα συναντηθούν με πρόσφυγες και θα ενημερωθούν για όλες τις δράσεις, στον τομέα της υγείας, στον τομέα της κοινωνικής ένταξης… Θα αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για το πρόγραμμα. Αμέσως μετά, θα περπατήσουμε ως την πλατεία, για την γιορτή με την οποία θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη» αναφέρει ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων.

Στην Κνωσό

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα φθάσουν στο Ηράκλειο στις 12:20. Στις 12:40 θα τους υποδεχθεί στην Κνωσό η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη. Η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά. Στις 13:45, το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στην «Βίλλα Αριάδνη», όπου θα συναντηθεί με μέλη της Βρετανικής Σχολής. Στην συνέχεια, Κάρολος και Καμίλα θα κατευθυνθούν στις Αρχάνες. Στις 16:20, το πριγκιπικό ζεύγος θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με ειδική πτήση.

Πηγή: kritimono.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap