Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Συναγερμός για «ύποπτους» σπόρους που αποστέλλονται ταχυδρομικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Σε επιφυλακή έχει τεθεί το τμήμα ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την αποστολή ταχυδρομικών πακέτων μικροποσοτήτων σπόρων σε ιδιώτες από τρίτες χώρες.

Πρόκειται για “ύποπτους” σπόρους που δε συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας, ενώ το είδος και η προέλευση τους είναι άγνωστα, τόνισε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγώνακης.

Γι αυτό το λόγο – όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει όποιος πολίτης γίνει παραλήπτης ενός τέτοιου πακέτου να τους πιάσει με γυμνά χέρια ή να τους φυτέψει.

Οι ιδιώτες που λαμβάνουν αυτό το πακέτο θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα είτε στις αστυνομικές αρχές είτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Έως αυτήν τη στιγμή, όπως είπε ο κ Συριγωνάκης δεν έχουν καταγραφεί καταγγελίες ή αναφορές για τη λήψη τέτοιων πακέτων στην Ελλάδα, ωστόσο ήδη αρκετοί πολίτες χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν παραλάβει αυτό το περιεχόμενο, γεγονός που κινητοποίησε τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που με τη σειρά της έχει ενημερώσει σχετικά τις φυτοϋγειονομικές αρχές των κρατών μελών.

Η αποστολή των πακέτων γίνεται από Κίνα, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Βανουάτου και Μαλαισία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap