Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΟΣΜΟΣ

Το τρένο που θα κάνει Λονδίνο – Εδιμβούργο σε 8 λεπτά | ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Σας φαίνεται απίστευτο;

Σήμερα το συμβατικό τρένο κάνει την απόσταση Λονδίνο – Εδιμβούργο σε περίπου 5 ώρες ενώ το αεροπλάνο σε περίπου μιάμιση ώρα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο). Η Hyper Chariot λέει ότι όλα αυτά θα αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος μεταφοράς, που θα μοιάζει κάτι ανάμεσα σε κάψουλα και σωλήνα με καθίσματα, χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με τα roller coaster. Και θα μπορεί να «εκτοξεύει» κάψουλες που θα έχουν το μέγεθος ενός αυτοκινήτου σε σιδερένιες αεροστεγείς σωλήνες.

Ο πρόεδρος της Hyper Chariot, Matthew Modine (που είναι και ηθοποιός) εξηγεί: «Στόχος μας είναι να φέρνουμε το διαστημικό ταξίδι στη Γη, συνδέοντας πόλεις και ακόμη χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατό».

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, σε μόλις ένα λεπτό θα μπορεί να πιάνει τα 1.000 μίλια/ώρα, ενώ θα μπορεί να ταξιδεύει με 4.000 μίλια/ώρα. Για περισσότερη άνεση, τα καθίσματα θα είναι παρόμοια με αυτά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Κάθε κάψουλα θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα έως έξι άτομα.

Και η τιμή για αυτά τα 8λεπτα ταξίδια; Μόλις 100 λίρες.

Ο στόχος είναι να κάνει «πρεμιέρα» το 2021 και μέχρι το 2040 να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με ταξίδια ακόμη και σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα και η Βραζιλία.

https://www.youtube.com/watch?v=hP_HdOGQIpM

 

 

Πηγή: huffingtonpost, indy100

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap