Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τη δημιουργία τρένου στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα επιδιώξει η Παγκρήτια Επιτροπή για τη δημιουργία μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, με στόχο να ενταχθεί στον πολιτικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης η δημιουργία γραμμής τρένου στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιώργο Μαρινάκη, προκειμένου να συντονίσουν το βηματισμό τους και να επιδιώξουν από κοινού συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο θα θέσουν το αίτημα της δημιουργίας μέσων σταθερής τροχιάς στο νησί μας, το οποίο συνδέεται άμεσα και με τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Τα μέλη της επιτροπής εξηγούν ότι η δρομολογούμενη κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να καλύψει τον τεράστιο όγκο των αναγκών μετακίνησης που προκύπτουν από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται ο αναμενόμενος ετήσιος φόρτος επιβατών το 2025 μπορεί να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια επιβάτες, με το 80% περίπου της συνολικής κίνησης να συγκεντρώνεται στο εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου.

Άρα εγείρονται τεράστια ζητήματα σε ότι αφορά στη γρήγορη και κυρίως ασφαλή μετακίνηση των πολιτών που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από τη χρήση ενός μέσου σταθερής τροχιάς. Μάλιστα υπάρχει σχεδιασμός για την ανάθεση μελέτης η οποία θα καταγράψει όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την ανάγκη σύνδεσης του Καστελλίου με το Ηράκλειο με τρένο, το οποίο σημειώνεται ότι εκτός των άλλων θα αποφορτίσει τις μετακινήσεις των ΙΧ, θα ενισχύσει την ενδοδημοτική συγκοινωνία και θα συμβάλλει στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού.

Τα μέλη της Παγκρήτιας Επιτροπής τονίζουν ότι η Κρήτη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν φτωχός συγγενής όταν μάλιστα έχει πληρώσει τόσο βαρύ φόρο αίματος στα αναρίθμητα τροχαία και θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το δικαιούται αυτό το έργο και πρέπει να αποκτήσει το μέσο σταθερής τροχιάς το οποίο το συναντάμε σε όλα τα μεγάλα νησιά της Μεσογείου.

Πηγή: ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ