Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Nord Stream: Εντοπίστηκε νέα διαρροή στη Σουηδία

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
44 Shares

Τέταρτη διαρροή στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream φέρεται να εντόπισε η σουηδική ακτοφυλακή, όπως αναφέρει το Sky News το πρωί της Πέμπτης, επικαλούμενο σουηδική εφημερίδα.

«Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet επικαλείται το Λιμενικό Σώμα της χώρας, το οπoίο αναφέρει ότι εντόπισε τη διαρροή μετά από ζημιές σε δύο αγωγούς που εκτείνονταν από τη Ρωσία στη Γερμανία σε συνολικά τρία σημεία τη Δευτέρα» τονίζεται.

«Δύο από αυτές τις τέσσερις (σ.σ διαρροές) βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας» δήλωσε στην σκανδιναβική εφημερίδα εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι άλλες δύο βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

«Οι ύποπτες πράξεις δολιοφθοράς κατά των αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα ήταν πιθανώς προμελετημένες επιθέσεις με χρήση υποβρύχιων εκρηκτικών μηχανισμών που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως» δήλωσε στο Sky News μια πηγή του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Φυσικό αέριο: Άλμα 20% στην τιμή του μετά από μυστηριώδεις εκρήξεις στον Nord Stream

Η πηγή έκανε λόγο για νάρκες που θα μπορούσαν να είχαν ποντιστεί στον βυθό της θάλασσας, να είχαν ριφθεί από σκάφος ή και να είχαν τοποθετηθεί δίπλα στους αγωγούς Nord Stream με υποβρύχιο drone πριν από μήνες ή και χρόνια.

Η ΕΕ υποπτεύεται ότι οι διαρροές οφείλονται σε δολιοφθορά στους υποθαλάσσιους αυτούς αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και έχει προειδοποιήσει ότι θα δώσει “σθεναρή” απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής.

Δανία: Ήδη έχει διαρρεύσει το μισό αέριο των δύο αγωγών

Νωρίτερα, την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανακοίνωσε ότι το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις έχει πλέον διαρρεύσει.

Με αυτόν τον ρυθμό, οι δύο αγωγοί, που υφίστανται διαρροές σε τρία σημεία, αναμένεται να αδειάσουν την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Κρίστοφερ Μπέτσαου.

Κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση. Διαρρέει κυρίως μεθάνιο, κατά την ίδια πηγή.

Δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, ιδίως των κατοίκων του νησιού Μπορνχόλμ, στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap