Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Εμβόλιο – υπερόπλο για κορονοϊό, γρίπη και RSV ανακοίνωσε η Moderna

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

εμβόλιο

Ένα καινοτόμο «3 σε 1» εμβόλιο – υπερόπλο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού ετοιμάζει η Moderna, όπως επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Twitter.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο αναμένεται να προσφέρει προστασία από τον κορονοϊό, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) ενώ θα τροποποιείται διαρκώς για νέες μεταλλάξεις.

«Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου για λοιμώξεις του αναπνευστικού, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η Εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID + Γρίπη + RSV» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που θα καλύπτει περισσότερους ιούς, θα μπορούσε να έχει μεγάλη αξία για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης καθώς θα είναι ευκολότερη η χορήγησή του (μία αντί για τρεις δόσεις) και το κόστος διάθεσής του χαμηλότερο, σημειώνει η εταιρεία.

«Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

Παράλληλα η Moderna ανακοίνωσε και θετικά ενδιάμεσα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης 1 του υποψηφίου εμβολίου της mRNA-1010 για την εποχική γρίπη. Η μελέτη Φάσης ΙΙ έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών, και η προετοιμασία για τη μελέτη Φάσης 3 βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφερε η εταιρεία.

Τι είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV)

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) είναι ένας ιός της οικογένειας των paramyxoviridae και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο κοινές αιτίες σοβαρών λοιμώξεων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σε μικρά παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: athensvoice


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ