Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Ο βρετανός που θα κολυμπήσει από την Αφρική στην Αμερική!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι πλάκα. Όντως ο βρετανός Μπεν Χούπερ από το Cheltenham, θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει κάτι που κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει. Χιλιάδες έχουν ανέβει στη κορυφή του Έβερεστ, 12 έχουν πατήσει στο φεγγάρι αλλά κανείς δεν κολύμπησε από την Αφρική μέχρι την Αμερική… Ο Μπεν χούπερ φαίνεται αποφασισμένος πάντως να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες και πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε το τολμηρό ταξίδι του από την ακτή της Σενεγάλης με στόχο να φτάσει στην Βραζιλία έπειτα από 4 έως 5 περίπου μήνες!

ben-hooper-practic_3474535b

O 38 ετών κολυμβητής (πρώην αστυνομικός) ξεκίνησε την Κυριακή το ταξίδι του από τα ανατολικά του Ντακάρ, με σκοπό να καλύψει απόσταση ίση με 1,635 ναυτικά μίλια, δηλαδή 3.000 χιλιόμετρα. Για να κατορθώσει αυτό που μέχρι στιγμής φαντάζεται, θα κολυμπάει κάθε ημέρα τουλάχιστον οκτώ ή εννέα ώρες για τουλάχιστον 4 μήνες! Φυσικά θα έχει πάντα συνοδεία του ένα επιτελείο δέκα ατόμων το οποίο θα περιλαμβάνει γιατρούς, κινηματογραφιστές και βέβαια ένα εκπρόσωπο των Βραβείων Γκίνες που θα καταγράφει την πορεία του.

3a157b0400000578-3908224-image-a-28_1478353211306

Εδώ και δύο χρόνια προπονούταν εντατικά στις παραλίες τις Φλόριντα και μαζί με την πολυπρόσωπη ομάδα του προετοίμαζε το τεράστιο επιχείρημα με κάθε λεπτομέρεια. Αμέτρητες ώρες κολύμβησης, εστίαση σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο αλλά και βέβαια επιδίωξη υποστήριξης από χορηγούς οι οποίοι τελικά κάλυψαν 100.000 λίρες από τις 150.000 που χρειάζοταν! Βρισκόμενος πλέον στη θάλασσα, λίγα μίλια ανοιχτά της Αφρικής, έχει να ανησυχεί για κινδύνους που κάνουν το επιχείρημα να θυμίζει ταινία.

Κατά περιόδους θα “παλεύει” με τεράστια κύματα, θα κολυμπά κοντά σε δηλητιριώδεις τσούχτρες που φέρνουν τα ισχυρά ρεύματα του ωκεανού και φυσικά πάντα θα προσπαθεί να βγάζει από το μυαλό του τους καρχαρίες που μπορεί να επιτεθούν σχεδόν κάθε στιγμή! Για τον λόγο αυτό ζήτησε από την εταιρεία Arena να σχεδιάσει μια ειδική στολή για την περίσταση. Το χρώμα και ο σχεδιασμός της θα τον βοηθούν να περνά απαρατήρητος, ή έστω με διακριτικό τρόπο δίπλα από τα θαλάσσια πλάσματα που θα συναντήσει… Επιπλέον, η στολή θα εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για το σώμα του, στο πέρασμα από τα ζεστά νερά της Αφρικής στα ακόμα πιο ζεστά του Ισημερινού και από εκεί ως τις ακτές της Βραζιλίας.

Καλή αρχή τολμηρέ Μπεν!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ