Κοροναϊός: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Shares

Ένας Γερμανός επισκέπτης καθηγητής είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στο νησί.

Στα 36 δείγματα από όλη την Κρήτη που ελέγχθηκαν την Πέμπτη, μετά το πρώτο επίσημο κρούσμα του 43χρονου, που είναι «ορφανό», φτάσαμε το βράδυ της ίδιας μέρας να έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, το δεύτερο κρούσμα, το οποίο είναι επίσης «ορφανό», αφορά σε ένα 33χρονο άνδρα, που ζει στο Ηράκλειο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε σύνολο 40  δειγμάτων βρέθηκε ένα ακόμη θετικό, το οποίο όμως δεν είναι «ορφανό», αλλά είναι ταυτοποιημένο.

Πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ο οποίος δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Την Πέμπτη, κατά το μεσημέρι, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κοροναϊού , χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε κσι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κοροναϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Αναμένεται, λοιπόν, να γίνει προληπτική απολύμανση στο Τμήμα Χημείας στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο άνδρας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό, παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι που φιλοξενείται, με ήπια συμπτώματα.

Shares

 

1 comment

  1. Pingback: Ξεκινάει η απολύμανση στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *