Φαράγγι Ρόζας

Η απόλυτη «απόδραση» στο πανέμορφο Φαράγγι της Ρόζας! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Ο γνωστός μας από αρκετά υπέροχα βίντεο από κάθε γωνιά της Κρήτης, Γιάννης Ψαρουδάκης, μας χαρίζει ακόμη μία παραγωγή που διαφημίζει τα εντυπωσιακά τοπία του νησιού και αποτυπώνει απόλυτα τον μοναδικό του χαρακτήρα. Αυτή τη φορά λοιπόν μας ταξιδεύει στο φαράγγι της Ρόζας στο Δήμο Χερσονήσου, στις δυτικές πλαγιές του όρους Δίκτη, όπου οι εικόνες που κατέγραψε κερδίζουν κάθε φυσιολάτρη και επίδοξο επισκέπτη της Κρήτης…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ξεκινώντας στα νοτιοανατολικά του χωριού Γωνιές σε υψόμετρο 300 μέτρων, καταλήγει έπειτα από μια γεμάτη ενδιαφέρον πεζοπορική διαδρομή στο χωριό Κερά με υψομετρική διαφορά στα 370 μέτρα.

Το 2750 μέτρων φαράγγι έχει έναν εντελώς ιδιαίτερο χαρακτήρα ο οποίος με βάση τις εκτιμήσεις των γεωλόγων οφείλεται στα τοιχώματα που έχουν σχηματιστεί μέσα στον βυθό της θάλασσας πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Οι σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί, τα περισσότερα από 100 είδη φυτών καθώς και η βιοποικιλότητα του φαραγγιού της Ρόζας, συνθέτουν ένα μέρος που θα αποτελέσει μια αξέχαστη μονοήμερη «περιπέτεια» για όποιον επιλέξει να το διασχίσει.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Γιάννης Ψαρουδάκης στο youtube και «ζήστε» λίγο από την μαγεία του μέρους:

Shares

1 comment

  1. Pingback: Οι Μπλε Σπηλιές στην Κρήτη είναι το μέρος που θα ήθελες να βρίσκεσαι ΤΩΡΑ! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *